Go back

‘We are Football’ op bezoek bij Waasland-Beveren

Dinsdagmiddag brachten dertien jongens van ‘We are football’, een sociaal voetbalkamp georganiseerd door vzw Kindervreugd voor jongens van 12 tot 16 jaar, een bezoekje aan onze club.

Na een stevige maaltijd met de voltallige A-kern, uiteraard een goed gevuld bord pasta, mochten de kinderen hun vragen afvuren op onze spelers en trainer Stijn Vreven. Een rondleiding, het gras ruiken in het Freethielstadion, een demotraining op het oefenveld en een training bijwonen van onze A-kern, .. het stond allemaal op het programma. Bovendien mogen de jongeren aanstaande zaterdag onze ploeg komen aanmoedigen tegen Zulte-Waregem!

IMG_20160802_124741

Bij We are football speel je dus niet enkel voetbal, je ademt het vooral. Dertien jongeren, waarvan de helft vanuit sociale kansarmoede en gesponsord door sympathisanten, laten zich een week onderdompelen in de voetbalwereld. De focus ligt dus niet op zelf voetbal spelen, maar op zoek gaan naar het wereldje rond een voetbalclub. Elk aspect van de sport komt aan bod. Van profmatchen tot FIFA-matchen, van toptraining tot topsupporter, van sportbeloften tot sportredactie.

De kinderen komen aan met een passie voor voetbal, maar vertrekken als een groot voetbalkenner.

IMG_20160802_165737

Meer weten?
Volg ‘We are Football – Kindervreugd’ alvast op Facebook. Een fotoreportage kan je hier terugvinden.