Go back

Open Sport- en Spelkampen 2016: een schot in de roos

De grote vakantie is helaas weer voorbij en alle kinderen maakten zich afgelopen donderdag terug op om naar school te gaan. Het einde van de vakantie betekent ook het einde van onze Open Sport- en Spelkampen. Ook dit jaar waren onze sportkampen een groot succes.

Onze Community Manager, Valy Van de Merlen, licht toe.

Hoe zijn sportkampen verlopen?
“We mogen weer terugblikken op een geslaagde, tussen haakjes reeds zevende, editie! We hebben in totaal meer dan 280 verschillende jongeren mogen verwelkomen tijdens deze sportkampen. Het grootste deel van de kinderen zie je ook terug tijdens de andere sportweken. Maar wat me het meest tevreden stemt is dat alles wederom zeer vlot en veilig is verlopen. Een speciale dank hierbij voor Xander en Sarah, onze twee hoofdmonitoren, is wel van toepassing”

Wat is het doel van deze sportkampen?
“In plaats van rond te hangen op pleintjes, of thuis een hele dag achter PC of spelconsole te zitten willen we kinderen en jongeren een toegankelijke, gestructureerde en zinvolle vrijetijdsbesteding aanbieden waarin ook het educatieve aspect aan bod komt. We merken dat veel kinderen elk jaar blijven terugkomen. Ook kinderen die voorheen de sportkampen gevolgd hebben en zelf te oud geworden zijn om deel te nemen, willen evolueren tot monitor. Dit moeten we zeker aanmoedigen, want goeie en ervaren monitors kunnen we altijd gebruiken.”

Wat is de doelgroep?
“In de eerste plaats willen we ouders een oplossing bieden voor opvang op een sportieve, educatieve manier tijdens de vakanties. Daarnaast spreken we vooral ouders aan die het financieel niet zo breed hebben. Deelname aan ons sportkamp bedraagt amper dertig euro per week, per kind. Zeer goedkoop dus. Bovendien krijg je korting als je meer dan één kind inschrijft (10%) of als je een kansenpas hebt van het OCMW. Deelname is in dat geval zelfs maar vijftien euro per kind. Tegenwoordig kan je ook via uw mutualiteit een tegemoetkoming krijgen voor deelname aan sportkampen. Vaak gaat dit om vijf euro per dag.. dit komt er eigenlijk op neer dat de kinderen quasi gratis kunnen deelnemen.”

Wanneer volgende editie?
“In 2016 zijn er geen Open Sport- en Spelkampen meer, maar in de paas- en grote vakantie van 2017 staan we terug paraat!”

Bedanking
Waasland-Beveren wil zijn sociale partners; Stadsbestuur Sint-Niklaas, Maatschappij Linkerscheldeoever en Nationale Loterij bedanken. Het is door hun financiële en/of logistieke inbreng dat we dergelijke kampen goedkoop kunnen aanbieden.

 

logo Nationale Loterij