Go back

Freethielnieuws (06/09): Beloften winnen | Steun ons tegen Club Brugge

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Jonge Leeuwen

Onze Jonge Leeuwen wonnen gisteren met 1-3 tegen Dessel Sport. De beloften speelden hun tweede wedstrijd voor de nationale beker van België. De doelpunten werden gescoord door Maxim Nys en Nicolas Orye.

Geel-blauw begon niet bijster goed aan de wedstrijd. Na zes minuten lag de bal al op de stip voor de thuisploeg. Doelman Nick Geentjens was wel meteen wakker en haalde de elfmeter uit de hoek. Nadien volgde veel middenveldvoetbal zonder veel kansen. Opwinding was er pas in minuut 23 toen de thuisdoelman Orye in de rug duwde bij een fase in het penaltygebied. De scheids wees naar de stip, Nys trapte binnen. Net voor de rust stelde de thuisploeg gelijk, W-B mocht bezinnen tijdens de pauze.

De rust bracht weinig inspiratie. Pas twintig minuten voor tijd kwam er weer een kans. Nys zette zich door op zijn flank, zag Orye inlopen richting de eerste paal en bediende hem perfect. De spits tikte de bal met de buitenkant van de voet voorbij de doelman, 1-2. Het slot lag in de lijn van de rest van de wedstrijd en bracht geen kansen met zich mee. Net voor het laatste fluitsignaal verdween nog een bal tegen de netten en liep geel-blauw uit tot 1-3. Orye legde een voorzet achteruit tot bij Mouhine, die schoot de bal in één tijd richting doel. Orye liet de bal nog even afwijken waarna hij in doel vloog. Geen hoogstaande wedstrijd van geel-blauw, maar het resultaat is er wel.

Steun ons tegen Club Brugge

Iedereen beseft hoe belangrijk de wedstrijd van aanstaande vrijdag is. De spelers en technische staf werken keihard met het oog op deze wedstrijd. Vandaag stond er een stevige voetbalconditietraining op het programma. De spelers die gisteren met de beloften speelden, hielden het bij een recuperatietraining.

Je kan woensdag en donderdag nog tickets aankopen voor deze wedstrijd binnen de gewone openingsuren. Dat is respectievelijk tot 18.30 uur en 17.30 uur. Vrijdag daarentegen sluit het onthaal om 14.00 uur. Uiteraard kan je net voor de wedstrijd (1,5 uur op voorhand) opnieuw terecht aan onze loketten Lindenlaan en Meerminnendam.

Supporters, we rekenen op jullie!