Go back

Freethielnieuws (1/09): Oefenpartij tegen Sparta Rotterdam blijft 0-0

tekst: Martijn De Jonge - foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam achter gesloten deuren, dat stond op het programma vandaag. De wedstrijd eindigde op een doelpuntenloos gelijkspel op de Freethiel. Het was eveneens de eerste wedstrijd met László Köteles onder de lat voor geel-blauw.

Weinig kansen in de eerste helft voor beide ploegen. Op het kwartier kwam W-B toch eens piepen na een mooie actie van Floriano Vanzo, hij bediende nadien Alessandro Cerigioni en die verwerkte de bal over de kooi van de Nederlandse doelman. Veel middenveldvoetbal volgde nadien. Twee minuten voor de kantwissel zette Aaron Dhondt nog diezelfde Vanzo, op een sublieme manier, alleen voor de keeper. Vanzo nam de bal goed mee, maar schoot langs de verkeerde kant van de paal. Rusten met de brilscore nog steeds op het bord.

De pauze werkte inspirerend voor onze Leeuwen, er was meer animo dan voor de pauze. Een trap van Jens Cools vloog naast, in de tegenaanval trapten de Nederlanders in het zijnet. De ingevallen Maxim Nys liet zich ook zien en zette een aanval op met een andere youngster, Gilles Van Remoortere. De laatste trapte goed naar doel, maar trof het doelhout. Van Remoortere knokte zich naar de titel van meest bedrijvige speler, zijn hoekschoppen waren telkens perfect getrapt. Op één van die corners kon Ibrahima Seck inkoppen, maar hij trof de dwarsligger. Op een afgeweken schot van Nys en een vrije trap van Floriano Vanzo na, viel er niets meer te noteren. W-B had voldoende kansen om aan het langste eind te trekken, maar scoren lukte niet. Köteles bleef, op enkele geplukte voorzetten, nagenoeg werkloos.

Opstelling W-B: Köteles, De Schutter, Buatu (78′ Borry), Cerigioni (55′ Nys), Seck, Dhondt, Caufriez (70′ Van Dooren), Schwartz (64′ Van Remoortere), Cools (83′ Ito Mavitidi), Vanzo, Camacho

 

Olivier Myny (enkel), François Marquet en Zinho Gano ontbraken door blessures. Myny zou eerstdaags weer aansluiten bij de groep.