Go back

GFC Waasland-Beveren scoort op Football Kick-Off

GFC Waasland-Beveren was zondag te gast in Boom voor alweer de zevende editie van de Football Kick-Off. Football Kick-off, een organisatie van de KBVB in samenwerking met de Pro League, is het grootste nationale voetbaltoernooi voor mensen met een fysieke en/of mentale beperking! Het doel is de afstand te verkleinen tussen het reguliere voetbal en het G-voetbal. Het doet dat o.a. door de inbreng van bekende trainers, spelers en scheidsrechters en door de deelnemende teams te laten spelen in de officiële tenues van de clubs. Het bezorgt de deelnemers een onvergetelijke dag!

Maar liefst meer dan zeventig teams hadden zich voor deze editie ingeschreven. Voor GFC W-B tekenden Bart Willmsen (assistent-trainer), Jonathan Buatu Mananga en Jens Cools present. Onder hun toeziend oog won onze G-ploeg de wedstrijden tegen Berchem Sport (2-1) en Puurs (7-2). Enkel de jongens van Westerlo bleken te sterk. Maar misschien wilden ze zich extra bewijzen door de aanwezigheid van Jens Cools (ex-Westerlo).

Tussen de wedstrijden door gingen onze helden op de foto met enkele (oude) bekenden uit het Belgisch voetbal, zoals Johan Boskamp, Piet Den Boer, François De Keersmaeker, Glen De Boeck, Geert De Vlieger,.. . Een geslaagde dag dus.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

IMG_20160904_113010

Hoelang bestaat onze G-ploeg al?
Onze G-ploeg werd in 2007 opgericht. Toen nog onder de vleugels van Red Star Waasland. De G-werking bleef ook actief na de fusie tussen Red Star Waasland en SK Beveren. Om de binding te benadrukken en zelfs te versterken wijzigde de vzw in 2014 zijn juridische naam in GFC Waasland-Beveren.

De werking van onze G-ploeg wordt gegarandeerd door onze sociale partner, Maatschappij Linkerscheldeoever én via projectsubsidies van de Nationale Loterij.

Hoeveel leden telt GFC Waasland-Beveren?
Naast een voltallig bestuur zijn er dertig spelers en vier trainers aangesloten bij onze club.

Is er wekelijks een wedstrijd?
Gemiddeld speelt GFC W-B één wedstrijd per maand.  Trainen doen ze echter tweewekelijks. De wedstrijden worden gespeeld op het A-terrein van Puyenbeke. Men wil in het G-voetbal vooral bekomen dat de jongeren zich amuseren en kunnen genieten van een wedstrijdje voetbal. Daarom wordt er geen klassement opgemaakt tijdens de competitie.

Wat zijn de spelregels van G-voetbal?
G-voetbal wordt gespeeld met twee teams van elk zeven spelers, waarvan één de doelman is. Naast deze zeven spelers die starten mogen maximaal vier spelers op de bank plaats nemen. Vervangingen zijn onbeperkt en de spelers kunnen na hun vervanging weer ingezet worden.

De wedstrijd duurt 2 x 25 minuten met vijf minuten rust.

G-voetbal wordt gespeeld volgens de spelregels van het gewone veldvoetbal, met uitzondering van enkele specifieke spelregels zoals bv: intrap i.p.v. inworp, geen buitenspel, terugspeelbal is toegelaten, etc. Afhankelijk van het niveau van de ploegen kunnen spelregels ook aangepast worden. De G-ploegen worden in vier verschillende niveaus onderverdeeld. 

Hoe lid worden?
Stuur een mailtje naar de voorzitter van GFC Waasland-Beveren. Je kan hem bereiken via volgend e-mailadres: leo.vanbelleghem@telenet.be.

 

logo Nationale Loterij       Logo MLSO