Go back

KVC Westerlo – Waasland-Beveren (1/10): selectie en voorbeschouwing

tekst: Robin Maes | foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt op de negende speeldag naar het kuipje voor de zespuntenmatch tegen Westerlo. De laatste in de stand neemt het op tegen de voorlaatste. W-B wil zo snel mogelijk wegraken onderaan en hoopt dan ook beslag te kunnen leggen op drie punten in de Kempen.

 Waasland-Beveren zag een spannende Derby tegen Lokeren vorige week eindigen op 1-1. Een dag later zorgde Westerlo voor dé verrassing van de speeldag door in Anderlecht te gaan winnen met 1-2. Het was de eerste Westelse zege na een dramatische 1/21. W-B behaalde recent 4/9. Met zes punten telt het Wase geel-blauw twee punten meer dan het Kempense.

Bij Waasland-Beveren moet Alessandro Cerigioni zeker nog verder revalideren. Olivier Myny haalt de selectie, Opoku Ampomah moet nog herstellen. Zinho Gano kan op zoek gaan naar zijn tweede uitdoelpunt op rij, Siebe Schrijvers zit in de competitie al aan drie stuks.

Westerlo mist Yoni Buyens maar ziet Benjamin De Ceulaer weer aansluiten bij de groep. Verder is het onder andere uitkijken naar Anderlecht-huurling Michael Heylen en Khaleem Hyland. Trainer Jacky Mathijssen nam onlangs over van de ontslagen Bob Peeters. Voor de stuntzege tegen RSCA verloor hij van Moeskroen en tweedeklasser Tubeke in de beker.

De stille Kempen zijn ietwat onrustig voor deze vroegtijdige cruciale wedstrijd. Westerlo wil de rode lantaarn doorgeven aan W-B, terwijl de troepen van Vreven de komende weken de onderste regionen willen achterlaten. Spanning verzekerd in het Kuipje.

De wedstrijd wordt in goede banen geleid door Lawrence Visser.