Go back

STVV – W-B (17/09): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Een verplaatsing naar Sint-Truiden, dat is wat speeldag zeven brengt voor Waasland-Beveren. Na de mooie overwinning én eerste driepunter van het seizoen van vorige week vrijdag, gaan onze Leeuwen op zoek naar de bevestiging tegen STVV. De wedstrijd zal geleid worden door Frederik Geldhof en wordt afgetrapt om 20.00 uur.

Een belangrijke week wordt het voor W-B. STVV is de eerste wedstrijd van een belangrijk drieluik voor geel-blauw. Woensdag staat immers de thuiswedstrijd tegen KFC Oosterzonen Oosterwijk op het programma voor de 1/16de finales van de Croky Cup. Volgende week zaterdag staat de derby tegen Sporting Lokeren op het programma. STVV is een niet te onderschatten tegenstander. De Limburgers beschikken over heel wat kwaliteit in de ploeg, maar hebben ook hun competitiestart gemist. Ze hebben vier punten uit zes wedstrijden, W-B heeft er eentje meer.

Vorig jaar ging W-B met 1-3 winnen op Stayen. Doelpunten werden gescoord door Deni Milosevic, Zinho Gano en Olivier Myny. De tegentreffer werd gescoord door de intussen naar Gent verhuisde Rob Schoofs. Op de Freethiel werden vorig seizoen ook de punten thuisgehouden. Zakaria M’Sila maakte een tiental minuten voor de tijd de winnende treffer. Gano had voordien al het doelpunt van Cristian Cuevas uitgewist.

Stijn Vreven kan nog niet rekenen op Ibrahima Seck. De kapitein van geel-blauw zit zijn tweede, en laatste, schorsingsdag uit. Senne Van Dooren en Alessandro Cerigioni zijn ook nog steeds onbeschikbaar door een blessure. François Marquet behoort wel weer tot de kern van de coach.

Selectie W-B: Henkinet, Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Boljevic, Marquet, Gano, Schrijvers, Michel, Schwartz, Jans, Opoku Ampomah, Cools, Köteles, Vanzo, Myny, Camacho