Go back

W-B behaalt eerste driepunter tegen Club Brugge

tekst: Robin Maes | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft z’n eerste driepunter van het seizoen te pakken. Landskampioen Club Brugge ging op de Freethiel voor de bijl: geel-blauw speelde volwassen, sterk en met tonnen inzet. 1-0 was de verrassende maar zeker niet onterechte eindstand.

 De wedstrijd kende het debuut van László Köteles voor W-B. Kapitein Ibrahima Seck was geschorst. Het wedstrijdbegin verliep rommelig met iets meer Brugs balbezit. Voor de eerste grote kans was het wachten tot de achttiende minuut: Abdoulay Diaby kon na een knappe actie trappen, maar Köteles duwde de bal in hoekschop. Waasland-Beveren moest het eerste halfuur ondergaan maar gaf geen grote kansen weg. In de laatste tien minuten versierde geel-blauw drie interessante vrije trappen, maar geen enkele raakte tot in de buurt van Ludovic Butelle. 0-0 was een logische én hoopgevende ruststand.

José Izquierdo moest na de rust voor de doorbraak zorgen bij Club Brugge. Maar het was W-B dat het heft in handen nam: na vijftig minuten kon Aleksandar Boljevic alleen op Butelle af, maar de Brugse doelman duwde het leer over de achterlijn. Wat later was het wel raak: een voorzet van Erdin Demir raakt tot bij een hardwerkende Zinho Gano. Die bewaarde het overzicht en legde terug tot bij Siebe Schrijvers. Met een harde, droge knal in de hoek zette de Freethiel in vuur en vlam.

Het laatste halfuur was nagelbijten voor de talrijk opgekomen supporters. Eerst vond Diaby weer Köteles op z’n weg. Een kwartier voor tijd kopte de ingevallen Jelle Vossen perfect naar de hoek, maar Köteles bewees z’n waarde meteen door de bal er nog net uit te ranselen. In de slotfase bleef Club pompen, maar Waasland-Beveren kraakte niet. Een verdiende en zeer welgekomen overwinning voor de thuisploeg.

Doelpunten: 58′ Schrijvers

Opstellingen:

Waasland-Beveren: Köteles, Jans, Camacho, Buatu, Demir, Vanzo, Michel (90’ Moren), Schrijvers, Cools, Boljevic (’88 Myny), Gano

Club Brugge: Butelle, Van Rhijn, Poulain, Denswil, Bolingoli, Claudemir (45’ Izquierdo), Simons, Vormer, Vanaken (’76 Engels), Diaby, Gedoz (66’ Vossen)