Go back

W-B loopt zure nederlaag op in Sint-Truiden

tekst: Robin Maes | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Na de knappe zege tegen landskampioen Club Brugge ging Waasland-Beveren op zoek naar nieuwe winst in Sint-Truiden. De kanaries hadden één punt minder dan W-B en verkeerden in slechte vorm na een één op twaalf. Een spannend duel tussen de nummers dertien en veertien stond op het menu op Stayen.

De wedstrijd begon meteen zeer open, met veel ruimte langs beide kanten. Na acht minuten blunderde STVV-verdediger Dakonam Djene door de bal knullig te verspelen aan Aleksandar Boljevic. Die bleef koel en paste de bal beheerst tot bij Zinho Gano. Zijn schot belandde via een verdediger langs William Dutoit in doel: 0-1. Even later raakte een vrije trap van Floriano Vanzo niet tot bij de netten.

Na het eerste kwartier kwam de thuisploeg opzetten en volgden er enkele kansen op een gelijkmaker. Yohan Boli bediende Roman Bezus, die vanuit een scherpe hoek net voorlangs knalt. De wedstrijd kende ook enkele opstootjes met wat gele kaarten tot gevolg. Net voor de rust volgde de grootste kans van de eerste helft: Yohan Boli loopt zich goed vrij en kan vanop enkele meters in één tijd uithalen. Hij kreeg de bal nog onbegrijpelijk over de kooi van Laszlo Köteles. Een goede waarschuwing voor W-B, dat met een 0-1 voorsprong kon gaan rusten.

Na de pauze gingen de kanaries steeds meer drukken en na vijftig minuten werd dat beloond: Boli controleert een voorzet moederziel alleen op de linkerflank en twijfelt niet: 1-1. Waasland-Beveren was van slag en nog geen twee minuten later was het weer raak. Het tweede doelpunt lijkt een herhaling van de eerste: weer kon Boli vrij inschieten, met de 2-1 tot gevolg.

Met deze kentering moest W-B ook op zoek naar een tweede goal. Boljevic trapt een voorzet naast, de ingevallen Olivier Myny kan vrij koppen maar mikt net naast de kruising. Grote kansen bleven verder uit en in de laatste minuten maakt Jonathan Bamba een counter af met een knap schot: 3-1. Even later werd het nog wat erger wanneer ook Bamba zijn tweede van dichtbij binnentikt. 4-1 is het zware verdict voor W-B dat van een kale reis terugkeert uit Limburg.

Opstelling W-B: Köteles, Demir, Buatu, Boljevic (73′ Opoku), Gano, Schrijvers, Michel, Jans, Cools (58’Schwartz), Vanzo (66′ Myny), Camacho

Opstelling STVV: Dutoit, Djene, Peeters, Bezus (78′ Valdivia), Boli (68′ Proschwitz), Gerkens, Cuevas, Bagayoko, Ceballos (46′ Tchenkoua), Fernandes, Bamba