Go back

W-B – Sporting Lokeren (24/9): Selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Dit weekend staat de Wasico op het programma. Waasland-Beveren neemt het op tegen de buren van Sporting Lokeren in de altijd fel beladen derby. Beide teams kunnen de punten ook maar al te goed gebruiken. Het is tevens een duel tussen de nummers vijftien en veertien in het klassement.De wedstrijd wordt zaterdagavond in goede banen geleid door Wim Smet.

Er worden heel wat supporters verwacht op de Freethiel, zaterdag om zes uur ’s avonds. Beide teams verkeren in de onderste regionen van het klassement en willen daar zo snel mogelijk weg. Lokeren telt op de veertiende plaats één puntje meer dan geel-blauw. Bij winst springt W-B dus over Lokeren in de rangschikking. Natuurlijk staat er ook heel wat prestige op het spel: wie kroont zich tot ploeg van het Waasland?

Waasland-Beveren kon in Sint-Truiden geen vervolg breien aan de knappe 1-0 zege tegen Club Brugge. Met een 4-1 nederlaag werden de spelers van Stijn Vreven weer met beide voetjes op de grond gezet. In de beker werd er afgelopen week vrij makkelijk met 2-0 gewonnen van KFC Oosterzonen. Coach Vreven zei wel al eerder dat hij ook tegen Lokeren een zeer sterke reactie verwachtte en “elf leeuwen op het veld wou zien”. François Marquet en Ibrahima Seck deden in beker terug mee, en keren nu ook in de competitie terug. Seck z’n schorsing van twee speeldagen zit erop, Marquet zit na een blessure voor het eerst sinds de tweede speeldag weer in de selectie. Alessandro Cerigioni en Olivier Myny zijn geblesseerd.

Sporting Lokeren had ook een andere competitiestart voor ogen: het kon in nog maar twee van z’n zeven wedstrijden tot scoren komen en het verloor ook al vijf partijen. Thuis werd er gewonnen van Moeskroen en Westerlo, maar op verplaatsing kon Lokeren nog geen enkel punt pakken. Het hoopt tegen W-B op doelpunten van onder andere targetspits Tom De Sutter. Mijat Maric keert ook terug uit blessure.

Selectie Waasland-Beveren: Henkinet, Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Boljevic, Marquet, Gano, Schrijvers, Michel, Seck, Schwartz, Jans, Opoku, Cools, Köteles, Vanzo, Camacho