Go back

Waasland-Beveren – Club Brugge (09/09): Selectie, voorbeschouwing en praktische info

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren krijgt morgen het bezoek van landskampioen Club Brugge. De aftrap wordt gegeven om 20.30 uur in het Freethielstadion. De wedstrijd wordt in goede banen geleid door Sebastien Delferière.

Voorbeschouwing

De competitiestart van W-B mag je gerust mager noemen, al zijn de geboekte resultaten niet in lijn met het geleverde spel. Met twee punten uit vijf punten moeten de resultaten snel geboekt worden als geel-blauw niet onder druk wil komen. De komst van Club Brugge is daarbij allesbehalve een makkelijk gegeven, al doen de Bruggelingen het ook niet te best. De West-Vlamingen staan momenteel ‘slechts’ op de negende plek en haalden zeven punten.

Vorig jaar eindigde de wedstrijd op 1-2 voor blauw-zwart. Bjorn Engels scoorde al snel voor de bezoekers, Ousseynou Cissé bracht W-B langszij. Op het einde scoorde Jelle Vossen de winning goal voor Club. De wedstrijd in het Jan Breydelstadion werd een vernedering voor geel-blauw. Onze Leeuwen gingen met 5-1 de boot in. Waasland-Beveren is erop gebrand om de eerste driepunter van het seizoen te halen in deze topper.

Club Brugge kan niet rekenen op Laurens De Bock, hij zit de eerste van twee schorsingsdagen uit. Onze kapitein Ibrahima Seck is hetzelfde lot toebedeeld. Trainer Stijn Vreven kan ook nog niet rekenen op François Marquet. Marquet hervatte deze week reeds de trainingen, maar is nog niet wedstrijdfit. Zinho Gano zit wel weer voor het eerste in de selectie sinds zijn blessure.

Selecties

Selectie W-B: Henkinet, Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Boljevic, Gano, Schrijvers, Cerigioni, Michel, Schwartz, Jans, Caufriez, Cools, Köteles, Vanzo, Myny, Camacho

Selectie Club Brugge: Butelle, Bruzzese, Van Rhijn, Cools, Engels, Mechele, Denswil, Poulain, Bolingoli, Simons, Claudemir, Pïna, Vormer, Vanaken, Gedoz, Storm, Diaby, Moraes, Vossen, Limbombe, Izquierdo

Praktische info supporters

Er zijn wegenwerken in de Klapperstraat. Supporters kunnen de parkings van het oude zwembad en het atletiekterrein enkel bereiken via de aangegeven weg, enkel vanuit de richting van de N70. Vervolgens kunnen zij te voet het stadion bereiken via de gebruikelijke weg of via de alternatieve route langs Parking 9.

Zie hieronder het plannetje voor de omleiding naar P9.

 

Plan P9