Go back

Waasland-Beveren – KFC Oosterzonen Oosterwijk (21/09): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren ontvangt morgen KFC Oosterzonen Oosterwijk. De inzet van de wedstrijd is een plaats bij de laatste zestien in de Croky Cup. Oosterzonen komt uit in de hoogste amateurreeks. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Wesley Alen.

W-B liep het voorbije weekend een zure nederlaag op. Er werd met zware 4-1 cijfers verloren op het veld van STVV. Geel-blauw kwam nochtans op voorsprong voor Zinho Gano, meteen zijn eerste doelpunt van het seizoen. Er werd dus geen vervolg gebreid aan de mooie overwinning tegen Club Brugge. W-B is gebrand op eerherstel en is dat ook verplicht aan de supporters.

KFC Oosterzonen Oosterwijk hangt in de buik van het klassement op de tiende plaats. De ploeg uit Westerlo begon het seizoen sterk met een overwinning op het veld van Heist. Nadien werd 0-0 gespeeld tegen FC Dender, de tegenstander van W-B vorig jaar in dezelfde ronde van de Croky Cup. Afgelopen weekend ging Oosterzonen met 2-1 de boot in tegen FC Seraing.

Coach Stijn Vreven onderschat de tegenstander van morgen helemaal niet. “We treffen morgen een stugge tegenstander. Het is een mix van jongens met eersteklasse-ervaring en jonge, vinnige talentvolle spelers. Ik denk dat wij na afgelopen weekend niet in de positie zitten om tegenstanders te onderschatten. Wij moeten gewoon knallen! Er gaan een aantal jongens met minder minuten hun kans krijgen. Het is de ultieme kans voor hen om zich te bewijzen!”

Selectie W-B: Henkinet, De Schutter, Moren, Buatu, Boljevic, Marquet, Schrijvers, Michel, Seck, Schwartz, Dhondt, Jans, Opoku, Cools, K├Âteles, Vanzo, Myny, Camacho, Janssens

Vergeleken met zaterdag ontbreken dus Erdin Demir en Zinho Gano. Zij hebben last van kleine kwaaltjes. In de selectie worden ze vervangen door Ibrahima Seck en Aaron Dhondt.