Go back

Waasland-Beveren plaatst zich voor 1/8ste finale van de Croky Cup

tekst: Robin Maes | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft zijn eerste horde in de Croky Cup succesvol genomen. KFC Oosterzonen Oosterwijk (eerste amateurreeks) ging met 2-0 voor de bijl. Één doelpunt per helft zorgde voor een geel-blauwe zege.

 W-B ging meteen op zoek naar de openingsgoal en nam Oosterzonen bij het nekvel. Na amper vijf minuten kopte Rudy Camacho op de paal. Even later ging een schot van Nana Opoku Ampomah net over. De volgende goede kans was na net geen twintig minuten wel raak. Een schot van Opoku werd nog afgeblokt, maar in de rebound trapte Laurent Marquet onhoudbaar binnen. Een knap openingsdoelpunt, voor François Marquet het eerste in geel-blauw tenue. Op het halfuur kwamen de bezoekers er een zeldzame keer door na een foutje van Laurent Jans, maar de kans verdween naast de paal. Ibrahima Seck vond wat later de doelman op zijn weg. Voor de rust werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft speelde geel-blauw onderhoudend voetbal met enkele kansen tot gevolg. Een nieuw schot van een erg bedrijvige Marquet werd door de doelman van Oosterzonen weggewerkt. Het tweede doelpunt kwam er met nog een kwartier op de klok toch: Jans rondde een individuele actie proper af, 2-0. Hierna kwam de zege voor W-B nooit meer in gevaar. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld, Waasland-Beveren zit in de achtste finale.

Opstelling W-B: Köteles, Jans, Camacho, Moren, De Schutter, Seck, Cools (63’ Schrijvers), Marquet, Myny (15’ Vanzo), Opoku (69’ Boljevic), Schwartz

Opstelling KFCO: Panagiotis, Bastiaens, Van Der Veken, Engelen, Paoli, Ekangamene, Meseure, Janssen (57’ Mennes), Vervoort, Wouters, Hoefnagels