Go back

Wase derby eindigt zonder winnaar

tekst: Martijn De Jonge en Robin Maes | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren maakte zich vandaag op voor de Wase derby. Met beide teams in de onderste regionen hoopten zowel W-B als Sporting Lokeren op een overwinning en de bijhorende bekroning van “ploeg van het Waasland”. De wedstrijd eindigde echter op 1-1, het geel-blauwe doelpunt nam Siebe Schrijvers voor zijn rekening.

Het openingskwartier verliep langs beide kanten vrij zenuwachtig. Uitgespeelde kansen kwamen er niet meteen, beide teams konden op hoekschoppen voor eerste kansen zorgen. Ibrahima Seck kopte naast, Tom De Sutter over. Na amper een kwart wedstrijd moest De Sutter het veld verlaten met een blessure. Met nog tien minuten tot aan de rust kreeg geel-blauw de grootste kans van de partij. Zinho Gano kopte een voorzet van Floriano Vanzo krachtig naar de korte hoek, maar zag z’n inzet tegen de paal gaan. Even later kon Vanzo na een knappe pass van Siebe Schrijvers op doel af, maar een goed uitgekomen Barry Copa voorkwam een voorsprong voor W-B. De beste kansen waren voor de thuisploeg, maar bij de rust was er nog niet gescoord.

Na de pauze leek Waasland-Beveren de partij volledig naar zich toe te trekken: François Marquet leverde een knal richting de kruising af, maar zag Copa de bal uit doel tikken. Het doelpunt viel aan de overkant: Jonathan Buatu tackelde Marco Miric in de zestien, wat een penalty voor Lokeren opleverde. Ari Skúlason faalde niet vanop elf meter: 0-1.

Met nog 25 minuten te gaan zette W-B druk naar voren. De ingevallen Ronnie Schwartz jaagde steeds door, maar kon niet in een scoringspositie komen. Met nog tien minuten te gaan kreeg Opoku Ampomah een mooie schietkans, maar zijn schot zwaaide volledig af. In de absolute slotfase viel de Lokerse verdediger João Carlos met zijn arm op de bal: ook geel-blauw versierde zo een strafschop. Siebe Schrijvers bleef met nog zes minuten op de klok ijzig kalm en trapte de 1-1 binnen. In de laatste minuten bleef W-B aandringen, maar vond het geen opening meer. Zo eindigde deze Wasico op 1-1, waar beide teams gemengde gevoelens aan zullen overhouden.

Opstelling Waasland-Beveren: Köteles, Jans, Camacho, Buatu, Demir, Vanzo (66’ Ampomah), Michel (46′ Marquet), Schrijvers, Seck, Boljevic (70’ Schwartz), Gano

Opstelling Sporting Lokeren: Copa, Galitsios, Carlos, Ingason, Skúlason, Rassoul, Patosi (83’ Bolbat), Terki, De Sutter (27’ Miric), Coelho, De Ridder