Go back

Freethielnieuws (10/10): Boljevic aan het kanon | blessurenieuws | vak H uitverkocht

tekst: Martijn De Jonge | foto: Kevin Reyns

Vrijdag stond de clash tussen Siebe Schrijvers, Merveille Goblet en Floriano Vanzo enerzijds en Aleksandar Boljevic anderzijds op het programma. De Belgische U21, met Siebe Schrijvers in de basis, beten in het stof tegen de Montenegrijnse U21. De thuisploeg won met 3-0 van onze nationale trots. Onze nummer zeven, Aleksandar Boljevic, nam twee van de drie doelpunten voor zijn rekening. De aanvaller trapte doelpunt twee, na een blunder in de Belgische verdediging, en drie overtuigend tegen de touwen. Na de nederlaag in Montenegro kunnen de Belgen geen groepswinnaar meer worden en hebben ze de kwalificatie niet meer volledig in eigen handen. Siebe Schrijvers en Aleksandar Boljevic, overigens kapitein van zijn elftal, speelden de volledige wedstrijd. Floriano Vanzo bleef negentig minuten op de bank en Merveille Goblet moest tevreden zijn met een plaats in de tribune. De Belgen spelen morgen tegen Letland hun laatstekanswedstrijd.

Na een vrij weekend werden de niet-internationals vandaag weer op de Freethiel verwacht. In de voormiddag stond een veldtraining op het programma, na de lunch moesten de spelers indoor werken. François Marquet was vandaag niet aanwezig door ziekte. Alessandro Cerigioni, Ibrahima Seck, Niels De Schutter en Ronnie Schwartz trainden individueel. Die laatste drie sluiten morgen weer aan bij de groepstrainingen. Cerigioni blijft het individueel loopprogramma volgen en zet grote stappen voorwaarts. De revalidatie gaat dus prima vooruit!

We moeten er geen tekening bij maken, tegen KAS Eupen wordt het een belangrijke wedstrijd. Een driepunter doet Waasland-Beveren weer stijgen in het klassement, zonder enige twijfel. Uiteraard hopen we dat we geruggesteund door ons geel-blauw legioen de punten op de Freethiel kunnen houden. Dat lijkt ook te lukken, want op blok H is er geen enkel plaatsje meer vrij. Op blok F zijn er nog een vijftigtal plaatsen verkrijgbaar, op blok G nog net iets meer. Vergeet ook niet dat er een actie loopt voor deze wedstrijd. Meer info vind je hier. We rekenen op jullie, supporters!