Go back

Freethielnieuws (13/10): Groep compleet | cashless payment in volledig stadion | Jonge Leeuwen winnen

tekst: Martijn De Jonge | foto: Kevin Reyns

Deze morgen stond de voorlaatste training voor de wedstrijd tegen KAS Eupen op het programma. De groep was, voor het eerst sinds Westerlo, opnieuw compleet. Laurent Jans, Siebe Schrijvers, Floriano Vanzo en Merveille Goblet trainden opnieuw mee. Alessandro Cerigioni was de enige speler die nog apart trainde, hij zet nog steeds de nodige stappen in de goede richting.

Tijdens de wedstrijd tegen KAS Eupen zal het cashless paymentsysteem voor het eerst actief zijn in het volledige stadion. Tot nog toe was dat enkel het geval aan de kant van de hoofdtribune. De jetons kunnen wel nog steeds gebruikt worden tijdens deze aanpassingsperiode. Ze zullen echter niet meer kunnen aangekocht worden. Vanaf heden zal je een bepaald bedrag op jouw abonnement/ aparte consumptiekaart kunnen storten en dat gebruiken als betaalkaart. Supporters die nog in het bezit zijn van een voorraad jetons kunnen die eventueel meebrengen en laten omzetten in waarde op hun consumptiekaart. Onze medewerkers zijn steeds bereid om meer info te verschaffen. Binnenkort zal je je kaart online kunnen opladen, die informatie volgt nog.

Gisteravond wonnen onze Jonge Leeuwen van Beerschot-Wilrijk met 1-3. De eerste helft was niet hoogstaand, maar ook niet slecht. Geel-blauw had overwicht, maar die laatste beslissende pass ontbrak telkens. Na twaalf minuten werd die slordigheid afgestraft met een doelpunt voor de thuisploeg. Iliass Mouhine maakte net voorbij het halfuur de gelijkmaker. Na de rust bracht Gilles Van Remoortere W-B op voorsprong met een geweldig olympisch doelpunt, een hoekschop in doel gekruld dus. Op het uur buffelde Nicolas Orye de 1-3 met het hoofd binnen en was de wedstrijd gespeeld. Een perfect rapport dus voorlopig voor onze Jonge Leeuwen in de nationale beker.

Opstelling W-B: Pepermans (45’Geentjens), De Malsche, De Bauw, Ponnet (45′ Keisers), Sadiku (45’Ben Omar), Orye, Mouhine (70’Malfroy), Nys, Van Dooren (k), Van Remoortere, Ito