Go back

Freethielnieuws (3/10): Beloften spelen vanavond tegen KV Oostende | overzicht internationals

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Onze Jonge Leeuwen spelen vanavond hun achtste wedstrijd van het seizoen. In de vierde thuiswedstrijd komt KV Oostende op bezoek naar het Puyenbekestadion. De wedstrijd wordt afgetrapt om 19.30 uur. Er zijn heel wat A-kernspelers geselecteerd voor deze match. Valtteri Moren, Julian Michel, Nicolas Orye, Nana Opoku Ampomah, Aaron Dhondt, Kjetil Borry, Maxim Nys, Senne Van Dooren, Sebastien Ito, Olivier Myny en Mathias Janssens komen vanavond in actie. Waasland-Beveren haalde tot nog toe negen punten uit zeven wedstrijden. De tegenstander van vanavond haalde er slechts twee. Geel-blauw staat momenteel in gedeeld zevende, samen met Excel Mouscron en Standard de Liège. KAA Gent en Club Brugge voeren momenteel het klassement aan, beide ploegen haalden dertien punten.

Waasland-Beveren moet de komende dagen opnieuw enkele spelers op de trainingen missen. Zo zijn Siebe Schrijvers en Merveille Goblet opgeroepen voor de nationale beloften. Zij spelen vrijdag tegen de U21 van Montenegro en dinsdag tegen die van Letland. De Belgen staan momenteel tweede in de groep met achttien punten uit acht wedstrijden. Dat zijn er twee minder dan Tsjechië, die wel een wedstrijd meer hebben gespeeld.  Bij de tegenstander van vrijdag speelt Aleksandar Boljevic. De aanvaller moet tegen Goblet en Schrijvers vol aan de bak wil Montenegro zich nog plaatsen voor het EK. ‘Zijn’ Montenegro heeft tot nog toe vijf punten minder dan de Belgen verzameld. Ook Laurent Jans mag zijn nationaal elftal weer versterken. Luxemburg ontvangt vrijdag Zweden en trekt maandag naar Wit-Rusland.