Go back

Standard de Liège – Waasland-Beveren (23/10): nuttige informatie

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

De overwinning van zaterdag tegen KAS Eupen smaakt naar meer, naar veel meer. Zondag trekken onze Leeuwen naar het Stade Maurice Dufrasne, kortweg Sclessin, waar ze Standard de Liège partij zullen geven. De scheidsrechter van dienst is Bram Van Driessche.

Standard de Liège biedt onze supporters 1300 plaatsen aan. Volwassenen betalen € 18 per ticket, jongeren tussen twaalf en achttien jaar betalen € 13, kinderen jonger dan twaalf betalen € 9. We hopen van harte dat onze supporters talrijk afreizen naar Luik.

Hoe bereikt u Sclessin ?

Adres van het stadion : rue de la Centrale n°2, 4000 Liège

 1. Komende vanuit Antwerpen/Hasselt (E313) :
  Volg de E313 tot aan de afrit “Bruxelles/Namur” (net na de afrit Liers/Milmort) om nadien op de Luikse Ring terecht te komen. Na een kilometer sla je af richting Seraing/Bierset. Pas op dat je niet de eerste afrit (richting Luik) neemt. Daarna rij je opnieuw een kilometer en neem je de afslag Seraing/Gràce-Hollogne. Na enkele kilometers op die weg, kan u tenslotte de afrit Liège nemen. Daarna moet u de wegwijzers richting Sclessin volgen.
 2. Komende vanuit Brussel (E40) :
  Neem de A3/E40 richting Luik. Kies op de verkeerswisselaar van Loncin voor de A15/E42 richting Namen. Neem nadien de A604 richting Liège – Seraing – Grâce-Hollogne en rij door tot de 4e afslag (Liège – Huy – Jemeppe). Aan het rode licht sla je links af en volg je de de Maas tot aan het stadion. Vanaf dat moment zal je ook de wegwijzers van Sclessin kunnen volgen.
 3. Komende met de trein :
  Neem een trein vanuit eender welk Belgisch treinstation richting Liège-Guillemins. Vanuit het station kan je dan een bus richting Sclessin nemen.

 

Specifieke afspraken op Sclessin:

 • Geen enkele zak zal toegelaten zijn in het stadion;
 • Er zullen systematisch controles plaatsvinden op de kledij van elke persoon (fouillering) die zich in de omgeving van het stadion bevindt. Iedereen die deze controle weigert, zal geen toegang krijgen tot het stadion (zoals de Voetbalwet dit ook voorschrijft);
 • We zouden ook willen benadrukken dat pyrotechnische materialen (voetzoekers, rookbommetjes, Bengaals vuur…) strikt verboden zijn in stadions. Ongeacht de gevaren die het gebruik ervan met zich meebrengen, is het bijzonder ongeschikt om dergelijke materialen te gebruiken in en rond het stadion met het extra risico dat er paniek zou kunnen losbreken in het geval van verdachte bewegingen.

PARKING VOORZIEN VOOR DE BEZOEKERS :

De parking D, die zich achter tribune 4 bevindt, is gereserveerd voor bussen van de bezoekende supporters. Naargelang het aantal bussen, worden er eventueel personenwagens op de parking toegelaten met voorrang voor de wagens van mindervalide personen.
Wanneer het om een wedstrijd gaat waar de “combiregeling” van toepassing is, krijgen enkel bussen nog toegang tot parking D. (annex B)
Er wordt aan de supporters gevraagd het sanitair te gebruiken, eveneens op de parking.