Go back

Standard de Liège – Waasland-Beveren (23/10): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren speelt zondagavond tegen Standard de Liège speeldag elf van het seizoen. De aftrap wordt gegeven om 20.00 uur, onder leiding van dhr. Bram Van Driessche. Een bezoek naar het Stade Maurice Dufrasne heeft Waasland-Beveren nog niet veel punten opgeleverd, integendeel. Geel-blauw won nog geen enkele keer in Luik. In totaal speelden beide ploegen tien keer tegen elkaar. Van die tien ontmoetingen wonnen de Luikenaars er zeven, driemaal werd er gelijkgespeeld. Eén werd er zelfs in Luik een punt gehaald, maar dat is geleden van oktober 2013. Uiteraard zijn onze Leeuwen gebrand om ook die statistiek naar de vuilnisbak te verwijzen, net zoals ze eerder al deden met andere negatieve statistieken. Zo won W-B dit seizoen al tegen Club Brugge op de Freethiel, wat nooit eerder gebeurde.

Stijn Vreven kan rekenen op een nagenoeg fitte kern, enkel Alessandro Cerigioni is niet selecteerbaar. De aanvaller zet wel nog steeds goede stappen in de richting van zijn terugkeer. Voor François Marquet wordt het ongetwijfeld een speciale wedstrijd. Onze nummer acht doorliep de jeugdreeksen van Standard Luik.

Standard speelde donderdagavond nog een wedstrijd voor de Europa League. Het 2-2 gelijkspel tegen Panathinaikos was verdiend voor de Luikenaren, Belfodil en Edmilson namen de doelpunten voor hun rekening. Vorig weekend speelden de Rouches 3-3 gelijk op het veld van KV Kortrijk. Bij de rood-witten vinden we oud-WB’er Renaud Emond, die inviel tegen de West-Vlamingen, terug. Trainer Aleksandar Jankovic kan niet rekenen op Mathieu Dossevi (blessure) en Collins Fai (geschorst).

Selectie W-B: Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Boljevic, Marquet, Gano, Schrijvers, Michel, Seck, Goblet, Schwartz, Jans, Cools, Köteles, Vanzo, Myny, Camacho