Go back

W-B Community in de kijker tegen KAS Eupen

Onze leeuwen spelen zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen KAS Eupen. Naast de sportieve belangrijkheid van deze wedstrijd staat deze ook in het teken van onze communitywerking. Waasland-Beveren is een club voor iedereen en wil dit benadrukken met een aantal projecten die we zaterdag in de kijker zetten. Een overzicht:

U kon reeds vernemen dat Chez Charles tegen KAS Eupen de bewoners van de centra vzw De Klaproos (Kallo), vzw De Klokke (St-Niklaas), CAW Beveren en Hof ter Welle uitgenodigd heeft om een wedstrijd van Waasland-Beveren te beleven als een échte VIP. Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober vindt rond de Beverse atletiekpiste aan de Klapperstraat de Levensloop van Beveren plaats. De Levensloop is een evenement van de Stichting tegen Kanker dat dit jaar voor de tweede maal wordt georganiseerd in het Waasland. Er wordt dan op het atletiekterrein in Beveren 24 uur aan één stuk gelopen voor de strijd tegen kanker. Vorige editie haalde Levensloop maar liefst  193 650,94 euro op te Beveren, een waar record. Wij willen als club natuurlijk ook ons steentje bijdragen. Voor aanvang van de wedstrijd en tijdens de rust zal er een oproep op het scorebord getoond worden door onze nummer tien, Siebe Schrijvers. Daarnaast schenken we ook drie getekende wedstrijdshirts en enkele duotickets voor de tombola op het event zelf.

Voor de wedstrijd zetten we ook graag onze jeugdspelers in de kijker. Alle nationale jeugdploegen zullen op het veld gehuldigd worden. Het jeugddefilé start vanaf een kwartier voor de start van de wedstrijd. Ook zal Eliah Vanlerberghe zal in de bloemetjes gezet worden. Eliah heeft vorig jaar in november een tragisch ongeval gehad. Als passagier op een motorfiets is hij op een stilstaande wagen gebotst. Een jaar later is Eliah nog steeds herstellende door de gevolgen aan een hoofdletsel. Eliah, een groot supporter van Waasland-Beveren, zal een erehaag mogen vormen bij het betreden van het veld door onze leeuwen.

Tijdens de rust vestigen we de aandacht op een ander project van onze community cel: de Open Stadion Cup. Tijdens de pauze van de wedstrijd tegen KAS Eupen wordt namelijk de intergemeentelijke finale van de Open Stadion Cup 2016-2017 afgewerkt. De Open Stadion Cup is een gratis voetbaltornooi voor kinderen tussen 10 en 16 jaar en vindt elk jaar plaats tussen juli en oktober in verschillende wijken van Sint-Niklaas en Beveren. Samen met de stad Sint-Niklaas en de gemeente Beveren hebben we tal van talentvolle jongeren mogen verwelkomen.

De Open Stadion Cup wordt dus georganiseerd in de vertrouwde buurten van de jongeren. Fair play staat steeds centraal. Het tornooi is een hefboom om jongeren met verschillende culturele achtergronden te betrekken in een positieve dynamiek. Zaterdag strijden de winnaars van Beveren, de Atomic Boys, tegen de fair-playwinnaars van Sint-Niklaas, Football Land FC, om de beker van de Open Stadion Cup.

Ten slotte een woord van dank aan Maatschappij Linkerscheldeoever, die als trouwe partner Waasland-Beveren community helpt uit te bouwen.