Go back

W-B gaat pijnlijk onderuit in Westerlo

tekst: Robin Maes | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Heel wat supporters zakten vanuit het Waasland af naar de Kempen voor de zespuntenmatch. De laatste en de voorlaatste in de stand namen het tegen elkaar op in ’t Kuipje. Geel-blauw ging onverdiend kopje onder in ’t Kuipke, 1-0 was het pijnlijk verdict.

De wedstrijd kwam zeer traag op gang. In het eerste kwartier vielen er weinig kansen te noteren. Een schot van Michaël Heylen zwaaide af, een kopbal van Silvere Ganvoula ging naast. KVC Westerlo deed iets meer met zijn balbezit, maar grote kansen bleven uit. Na een halfuur spelen moest Jens Cools de strijd staken, hij werd geblesseerd vervangen door Floriano Vanzo. Voor de rust kon Aleksandar Boljevic nog koppen op een vrije trap, maar ook die bal ging enkele meters naast.

In de tweede helft was Waasland-Beveren de betere ploeg. Een knal van Ibrahima Seck net buiten de zestien ging maar net over. Wat later was er een warrige fase voor het Westels doel waarbij de bal uiteindelijk voor de voet van de ingevallen Ronnie Schwartz valt. Hij dwingt Koen Van Langendonck tot een superredding. Met nog een kwartier op de klok was er aan de overkant een soortgelijke fase waarbij de bal wél in doel viel. Maxim Annys scoort de 1-0. Nadien kon W-B nog dreigen via enkele hoekschoppen, maar de gelijkmaker viel niet meer.