Go back

W-B haalt gouden driepunter tegen KAS Eupen binnen (4-2)

tekst: Robin Maes | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren en Eupen moesten op de Freethiel onderling uitmaken wie helemaal onderaan zou staan na één derde van de competitie. Voor beide teams was het een duel op het scherp van de snee. Het werd een knotsgek duel met zes doelpunten.

In de eerste helft was Waasland-Beveren het team dat de wedstrijd in handen nam. Siebe Schrijvers tekende voor de eerste serieuze kans. Een goed schot na knap naar binnen snijden werd gepakt door Hendrik Van Crombrugge, die nadien ook een vrije trap uit z’n hoek ranselde. Een schot van Laurent Jans ging een metertje over. Met de rust in zicht maakte geel-blauw de verdiende 1-0. Het was François Marquet die optimaal van wat ruimte buiten de zestien profiteerde en met een gekruist schot de score opende.

Na de rust liep het snel fout voor de leeuwen. Eric Ocansey kreeg te veel tijd in de eigen zestien en kon de bal knap naast Laszlo Köteles binnen krullen. Nog geen tien minuten later tekende diezelfde Ocansey voor de 1-2 na een soloactie en een knap schot buiten het strafschopgebied.

Een gebeten W-B trok hierna fel in de aanval. Voorbij het uur kreeg Schrijvers een tweede kans vanop vrije trap. Deze keer zat Van Crombrugge er net niet bij: 2-2. Het volgende doelpunt viel nog geen vijf minuten later. Aleksandar Boljevic vond Erdin Demir, die de bal perfect tussen de Eupense doelman en de verste paal plaatste. 3-2 stond het na de tweede ommekeer in de partij. Met nog een kwartier te gaan nam de ingevallen Ronnie Schwartz de laatste twijfels weg voor W-B. hij scoorde net als Demir z’n eerste voor Waasland-Beveren en zette de 4-2 eindstand op het scorebord. In de slotfase nam Ibrahim Diallo voor Eupen nog een rode kaart.

Met deze broodnodige zege heeft W-B nu weer wat ademruimte onderin het klassement. Het springt over Eupen en Westerlo naar de veertiende plaats met evenveel punten als Sint-Truiden.

Waasland-Beveren: Köteles, Jans, Buatu, Camacho, Demir, Myny (61’Schwartz), Marquet (78’ Cools), Schrijvers, Seck, Boljevic (87’ Vanzo), Gano

KAS Eupen: Van Crombrugge, Kenne, Diallo, Blondelle, Radebe (83’ Bassey), Ocansey (87’ George), Garcia, Onyekuru (83’ Taulemesse), Lazare, Jeffrén, Sylla