Go back

W-B wint verdiend tegen RSC Anderlecht

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren voetbalde vandaag alle zorgen van zich af. Geel-blauw won met 2-1 van RSC Anderlecht, een stunt van jewelste. Dirigenten Siebe Schrijvers, Jens Cools en Julian Michel stonden vandaag op na een woelige week in het Waasland.

Hoe slecht kan je beginnen? Na 22 seconden liep Ibrahima Seck tegen een rode kaart aan. De moed zonk in de schoenen van iedereen die geel-blauw in z’n hart draagt. Toch kwamen onze Leeuwen op voorsprong, na negen minuten. Schrijvers schilderde een hoekschop op het hoofd van Zinho Gano, die op zijn beurt de bal tegen de netten buffelde. Lang duurde de vreugde echter niet, want nog geen minuut later trapte Lukasz Teodorczyk de Brusselaars op gelijke hoogte.

W-B bleef knokken en net na het halfuur trapte Jens Cools, die een heel sterke partij speelde, met een halve omhaal geel-blauw weer op voorsprong. Waasland-Beveren tikte de eerste helft goed uit en kon rekenen op een stevige verdediging en een attente László Köteles om de meubelen te redden. Aan de rust maakte de technische staf duidelijk dat Anderlecht scherp uit de kleedkamer zou komen en heel hard op zoek zou gaan naar de gelijkmaker. Geel-blauw was gewaarschuwd.

Dat Anderlecht kwam ook scherp uit de kleedkamer en dwong na nog geen minuut ook alweer een hoekschop af. W-B reageerde volwassen en geduldig en dat leidde zelfs tot extra kansen. Zo kregen Zinho Gano, Floriano Vanzo en de ingevallen François Marquet nog kansen in de tweede helft. Voor de bezoekers vielen niet echt grote kansen meer te noteren. Ongelooflijke prestatie van geel-blauw dat zo een wel heel tumultueuze week afsluit met een onverwachte overwinning.