Go back

Waasland-Beveren – Excel Mouscron (27/10): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Morgenavond speelt Waasland-Beveren speeldag twaalf van de reguliere competitie. De aftrap wordt om 20.30 uur gegeven op de Freethiel. De tegenstander is rechtstreekse concurrent Excel Mouscron. De scheidsrechter van dienst is Sebastien Delferière.

Dat het een belangrijke wedstrijd is morgen, hoeft geen extra duiding. Dat geldt uiteraard voor beide clubs, want het verschil tussen W-B en Moeskroen is slechts één punt. Toch verschilt de positie vijf plaatsen, want de Henegouwers staan op de elfde stek en geel-blauw staat momenteel op de zestiende positie. Stijn Vreven kan rekenen op nagenoeg zijn volledige kern. Enkel Alessandro Ceriogioni en Valtteri Moren zijn niet selecteerbaar door een blessure.

In de laatste zes confrontaties verloor W-B slechts één keer, dat gebeurde in Moeskroen op 2 augustus 2014. De laatste ontmoetingen op de Freethiel eindigden op 1-0 (in Play-off II) en 3-3 (in de reguliere competitie).