Go back

Waasland-Beveren – KAS Eupen (15/10): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren speelt zaterdag op de Freethiel tegen KAS Eupen. Geel-blauw gaat op speeldag tien op zoek naar een driepunter om op die manier de rode lantaarn door te geven. De match wordt afgetrapt om 20.00 uur. De scheidsrechter van dienst is Nicolas Laforge.

Waasland-Beveren speelde in totaal al zes keer tegen de Panda’s, maar nog geen enkele keer op het hoogste niveau. W-B kon vier van de zes wedstrijden winnend afsluiten, tweemaal trokken de jongens uit Eupen aan het langste eind. Geel-blauw kon in totaal tien keer tot scoren komen, Eupen kon daar zes doelpunten tegenover zetten.

Stijn Vreven kan op een nagenoeg volledig fitte kern rekenen. Enkel de revaliderende Alessandro Cerigioni kon geen aanspraak maken op een plaatsje in de wedstrijdselectie. Onze oefenmeester beseft dat het voor W-B een heel belangrijke wedstrijd is. “We moeten collectief stappen voorwaarts zetten en onze efficiëntie verhogen. De trainingen waren heel scherp. Iedereen ging diep en gaf het maximum. Nu is het zaak om die scherpte ook in de wedstrijden te brengen.”

De trainer van Eupen, Jordi Condom, kan niet rekenen op Raoul Kenne. Ook ex-WB’er Siebe Blondelle is hoogst onzeker.

Wedstrijdselectie W-B: Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Boljevic, Marquet, Gano, Schrijvers, Michel, Seck, Goblet, Schwartz, Jans, Cools, Köteles, Vanzo, Myny, Camacho