Go back

Waasland-Beveren – RSC Anderlecht (30/10): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren krijgt op speeldag dertien RSC Anderlecht op bezoek. De aftrap wordt gegeven op zondag 30 oktober om 20.00 uur. De scheidsrechter die de wedstrijd in goede banen moet leiden is Lawrence Visser.

Waasland-Beveren heeft een heel woelige week achter de rug. Nadat vorige zondag met 5-0 werd verloren op het veld van Standard, werd vorige donderdag niet de beoogde overwinning gehaald tegen Excel Mouscron. Na die wedstrijd besliste de raad van bestuur om de samenwerking met trainer Stijn Vreven stop te zetten. De trainingen werden vrijdag en zaterdag gegeven door de assistent-trainers. Voor de wedstrijd zondag zal assistent-trainer Bart Wilmssen fungeren als hoofdtrainer.

W-B won nog niet veel tegen grootmacht RSC Anderlecht, maar deed dat vorig seizoen wel. Na 35 minuten moesten onze Leeuwen echter met tien verder na rood voor Milos Maric. Ze knokten zich in de wedstrijd en werkten ongelooflijk hard. Na 86 minuten besliste de toen ingevallen Floriano Vanzo de wedstrijd na een staalharde kopbal. Het waren drie punten die zo goed als zeker voor de redding zorgen. Een wedstrijd die bij vele geel-blauwe fans nog in het geheugen staat gegrift.

De technische staf kan op dezelfde kern als de afgelopen twee wedstrijden rekenen. Zo staan Valtteri Moren en Alessandro Cerigioni nog steeds geblesseerd aan de kant. Aaron Dhondt en Kjetil Borry komen ook bij de selectie. 

Voor de zittribunes F,G,H zijn er maar 7 plaatsen meer beschikbaar morgen. Snel zijn is daar dus boodschap. Voor tribunes A, B ,C en E zijn er nog voldoende tickets aan de kassa’s.