Go back

Waasland-Beveren verliest zwaar in Sclessin

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren had op speeldag 11 met Standard de Liège een heel taaie klant op het programma staan. Stijn Vreven bracht voor het eerst dit seizoen twee spitsen aan de aftrap, maar dat experiment bleek niet te lukken tegen Standard. De thuisploeg smeerde W-B een zware 5-0 nederlaag aan.

Het eerste kwartier viel er weinig te beleven in het Stade Maurice Dufrasne. Waasland-Beveren kwam er dan eens goed uit na een scherpe counter van Erdin Demir en Laurent Jans, maar die laatste kon niet goed genoeg besluiten. Nog geen minuut later was het wel raak, maar aan de overkant. Benito Raman trapte van een vijftal meter buiten het strafschopgebied naar doel. László Köteles zag de bal achter zich in doel verdwijnen, maar zag er toch niet helemaal goed uit. Nadien volgden de doelpunten snel. Tien minuten na de openingstreffer verdubbelde Sa de score na een mooie actie van Junior Edmilson, nog eens vijf minuten later maakte Sa zijn tweede van de avond. Nog voor rust ranselde Köteles een bal uit zijn rechterhoek na een schot van Ishak Belfodil. De rust werd een bezinningsmoment voor W-B.

Met Olivier Myny en Floriano Vanzo bracht Stijn Vreven twee verse krachten aan de aftrap van de tweede helft. Dat loonde in het begin met een W-B dat veel scherper voor de dag kwam. In minuut 56 was het echter opnieuw raak voor Raman, Köteles zag er opnieuw niet al te best uit. Met nog twintig minuten op de klok werd het nog zwaarder voor W-B. Renaud Emond ging liggen in het strafschopgebied, Van Driessche wees voor de tweede keer naar de stip. Emond wou heel graag scoren tegen geel-blauw en deed dat ook: 5-0. Nadien speelde de thuisploeg de wedstrijd slim uit. Een heel zure avond voor geel-blauw werd het aan de boorden van de Maas. Donderdag op zoek naar eerherstel tegen Excel Mouscron.