Go back

Cedomir Janevski is de nieuwe hoofdtrainer van Waasland-Beveren

tekst en foto: Martijn De Jonge

De kogel is door de kerk: Cedomir Janevski (°03/07/1961) wordt de nieuwe hoofdtrainer van Waasland-Beveren. De Macedoniër vervoegt de reeds bestaande technische staf en gaat dus samenwerken met Bart Wilmssen, Johan Van Rumst, Jonas Ivens en Gerry Oste. Hij tekent een contract tot het einde van het seizoen, met optie op een bijkomend seizoen.

Cedomir Janevski was als speler actief bij FK Skopje in z’n thuisland, maar speelde ook in België bij onder andere Sporting Charleroi en Club Brugge. Zijn spelerscarrière ruilde hij in 2000 om voor een functie als jeugdtrainer bij Club Brugge. In het seizoen 2005-2006 stapte hij echter, samen met Trond Sollied, over naar het Griekse Olympiakos. In januari 2007 stapte hij over naar oude liefde Club Brugge, waar hij tot het einde van het seizoen hoofdtrainer werd. Hij won ook de beker met de West-Vlamingen. Van 2007 tot 2008 werd hij assistent-trainer bij KAA Gent, opnieuw onder Trond Sollied. Na avonturen bij Rode Ster Belgrado en twee Cypriotische ploegen werd Janevski in 2012 bondscoach van zijn thuisland. Daar slaagde hij één seizoen in. Toen besliste hij om terug in België aan de slag te gaan en dat deed hij bij Bergen en Excelsior Moeskroen.

Voorzitter Dirk Huyck licht de keuze toe. “We hebben een weloverwogen keuze gemaakt. Het was heel belangrijk om niet overhaast te werk te gaan. We hebben met sportieve cel eerst een profiel vooropgesteld en dan elke kandidaat in de balans gelegd met dat profiel. We zijn van mening dat Cedomir het best binnen dat profiel past.”