Go back

Freethielnieuws (10/11): W-B wint oefenpot tegen NAC Breda | blessurenieuws

tekst: Martijn De Jonge | foto: Kevin Reyns

Deze namiddag oefende Waasland-Beveren achter gesloten deuren tegen NAC Breda. W-B begon het sterkst aan de wedstrijd met een heel bedrijvige, én jarige, Olivier Myny als gevaarlijkste man. Met z’n snelheid was hij een constante gesel voor de defensie van NAC.  Na 23 minuten aandringen viel ook het doelpunt voor geel-blauw. François Marquet deed de nette trillen na een knappe collectieve aanval. Na rust hetzelfde spelbeeld. Na tien minuten in de tweede helft verdubbelde Nana Opoku Ampomah de score. Kleine kansjes volgden nog aan beide kanten, maar er werd niet meer gescoord. Trainer Cedomir Janevski liet heel wat jongens opdraven en kon heel wat zien.

Opstelling W-B in eerste helft: Köteles, De Schutter, Buatu, Boljevic, Marquet, Michel, Seck, Schwartz, Caufriez, Myny, Camacho

Opstelling W-B aan start tweede helft: Goblet, Van Dooren, Buatu, Camacho, De Schutter, Marquet, Cools, Michel, Myny, Opoku, Gano

Vielen nog in: Moren, Orye, Dhondt, Borry, Nys, Cerigioni

Mathias Janssens is sinds gisteren terug op de club. De derde doelman van geel-blauw is hersteld van een longontsteking. Floriano Vanzo weet binnenkort meer over zijn operatie. Gilles Van Remoortere kreeg maandag op de beloftenwedstrijd een stamp op zijn rechtervoet, die is bijgevolg enorm gezwollen. Hij hoopt fit te geraken voor de volgende wedstrijd van de beloften, maar die komt hoogstwaarschijnlijk te vroeg.

Morgen is er geen training. De spelers gaan in aanloop naar hun vrij weekend op teambuilding.