Go back

Freethielnieuws (15/11): Jonge Leeuwen bekeren verder | blessurenieuws

tekst: Martijn De Jonge | foto: Kevin Reyns

Onze Jonge Leeuwen speelden gisteravond de 1/8ste finale van de beker voor U21 tegen Cercle Brugge. In het Puyenbekestadion kwam geel-blauw al naar twaalf minuten op voorsprong via Maxim Nys. Na vijfentwintig minuten maakten de Bruggelingen echter gelijk. Aan de rust voerde trainer Johan Van Rumst een dubbele wissel door en bracht hij De Bauw en Mouhine in de plaats van Ponnet en Sadiku. Dat bleek na pakweg twintig minuten een goede wissel te zijn, want Mouhine trapte de 2-1 binnen. Achteraf keken de Jonge Leeuwen niet terug op een hoogstaande partij, maar wel een wedstrijd waarin hard werd geknokt voor elke morzel aarde. Onze U21 knokten zich naar de overwinning en halen verdiend de volgende ronde van de beker!

Opstelling W-B: Pepermans, Liessens (48′ De Wree), Orye, Sadiku (46′ De Bauw), Verheyden (61′ De Malsche), Caufriez, Nys, Ponnet (46′ Mouhine), Van Dooren, Ito, Van Remoortere

Doelpunten W-B: 12′ Nys, 68′ Mouhine

Gele kaarten: 31′ Senne Van Dooren

Laurent Jans en Floriano Vanzo werkten vandaag individueel. Jans moet morgen onder de scan om te kijken of het om een verrekking of een scheurtje in de hamstrings gaat. Olivier Myny en Ronnie Schwartz ontbraken op training door ziekte. De jongens die gisteren in actie kwamen hielden het bij een recuperatietraining. De anderen kregen een conditietraining voorgeschoteld. Morgen staat er een vrije dag op het programma voor de spelers.