Go back

Geel-blauw verliest van Sporting Charleroi in absoluut slot

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren verloor deze avond met 0-1 van Sporting Charleroi. Het doelpunt van de bezoekers viel in minuut 93 na een defensieve blunder. Onze Leeuwen speelden echter geen slechte partij, maar de laatste pass ontbrak vaak in de acties.

Geel-blauw begon scherp aan de partij. In de tweede speelminuut zette Aleksandar Boljevic meteen een goede actie op. Hij schakelde zijn rechtstreekse tegenstander uit en zette strak voor, maar niemand kon de bal richting doel verwerken. Rond het kwartier volgden opnieuw twee kleine kansjes na stilstaande fases, maar zonder groot doelgevaar. W-B domineerde, had veel balbezit, maar kon niet voor gevaarlijke situaties zorgen. Zinho Gano nam iets na het halfuur de bal af van zijn tegenstander en ging goed door. Olivier Myny liep vrij aan de overkant, maar kon niet bereikt worden. Opnieuw een goede kans waarbij de laatste pass ontbrak, zowat het relaas van de eerste helft.

Na rust hetzelfde verhaal. Waasland-Beveren kreeg de bal van de bezoekers, speelde goed rond, maar kon geen grote kansen creëren. Ook invallers Ronnie Schwartz, Nana Opoku Ampomah en Alessandro Cerigioni konden voor geen doelgevaar zorgen. Schotjes en stilliggende ballen waren de enige wedstrijdfeiten die te noteren vielen. Beide ploegen leken dus af te stevenen op een puntendeling. In minuut 93 werd het echter anders beslist. De Zebra’s mochten nog een vrije trap nemen, die werd in de hoogte gekopt en Niels De Schutter wou hem rustig terugkoppen op doelman László Köteles. De rechtsachter kopte te zacht terug en Baby kon anticiperen en zo de bezoekers de driepunter schenken. Zuur voor onze Leeuwen, heel zuur.

Woensdag gaan onze Leeuwen tegen KRC Genk op zoek naar eerherstel en een ticket voor de volgende ronde van de Croky Cup.