Go back

Laurent Jans genomineerd voor Luxemburgs sportman van het jaar

tekst: Martijn De Jonge | foto: Kevin Reyns

Laurent Jans, de rechtsachter van Waasland-Beveren, is genomineerd in de verkiezing voor sportman van het jaar in zijn thuisland Luxemburg. De verdediger ziet zo zijn sterke periode bij de nationale ploeg en Waasland-Beveren bekroond worden. De concurrentie waar Laurent moet tegen opboksen is niet min. Zo kan Gilles Muller, tennisser en nummer 34 van de wereld, de prijs voor de derde maal op rij in de wacht slepen. Ook wielrenner Bob Jungels is een te duchten tegenstander. De wielrenner reed enkele dagen in de roze trui rond tijdens de ronde van Italiƫ en werd uiteindelijk zesde in het eindklassement.

Laurent Jans was heel opgetogen met de nominatie. “Ik ben heel blij met deze nominatie. Het is een prijs over alle sporten, dus niet enkel voetbal. Het is fantastische een eer om bij de beste sporters van je land te mogen zijn. Een plaatsje in de top zes-zeven zou heel mooi zijn voor mij. Ik denk dat Gilles Muller voor het derde jaar op rij zal winnen!”

Proficiat, Laurent!