Go back

W-B pakt meer dan verdiend punt tegen KV Kortrijk

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond tegen KV Kortrijk gelijkgespeeld met 1-1. Siebe Schrijvers zorgde in het absolute slot voor de gelijkmaker vanop de stip. Geel-blauw eindigde de wedstrijd opnieuw met tien na de derde rode kaart voor Ibrahima Seck.

W-B begon niet te best aan de wedstrijd. Na zeven minuten was er een misverstand in de defensie waardoor een Kortrijkzaan alleen richting doel kon, maar László Köteles reageerde heel attent en ranselde de bal uit zijn doel. Een minuut later was het echter wel raak. Hervé Kagé trapte een vrije trap rechtstreeks op doel terwijl Köteles anticipeerde op een voorzet: 0-1. Dat was het moment waarop de bezoekers een rood-witte muur op poten zetten en loerden op de counter. W-B reageerde goed en scherp en kwam beter in de wedstrijd. Onze Leeuwen zochten naar een gaatje, creëerden wat kansen, maar konden geen doelpunt scoren in de eerste helft.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede speelhelft. Kansen via Zinho Gano en de ingevallen Nana Opoku Ampomah werden niet verzilverd. Tot overmaat van ramp werd onze kapitein Ibrahima Seck uitgesloten met een tweede gele kaart na 79 minuten. Het doelpunt waar W-B actief naar op zoek ging, leek plotseling verder weg. De ingevallen Aleksandar Boljevic werd echter neergehaald in het zestienmetergebied van KV Kortrijk. Ref Luc Wouters wees naar de stip. Een koud kunstje voor Siebe Schrijvers die z’n vijfde doelpunt van het seizoen maakte. Zelfs na het doelpunt bleef W-B op zoek naar een extra goal, maar die viel uiteindelijk niet meer. Waasland-Beveren haalt zo verdiend een punt tegen KV Kortrijk, maar kon aanspraak maken op meer!