Go back

W-B uitgeschakeld in Croky Cup na nederlaag tegen KRC Genk

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft geen ticket voor de kwartfinales van de Croky Cup kunnen bemachtigen. KRC Genk won met 1-3 op de Freethiel. Geel-blauw speelde een heel matige partij en kon maar weinig gevaar creëren.

W-B begon met veel honger aan de partij, maar na acht minuten kreeg het al een serieuze opdoffer te verwerken. Aleksandar Boljevic viel uit na wegglijden in de hoek van het veld. Hij moest de wedstrijd staken en werd vervangen door Olivier Myny. Op het kwartier kregen de bezoekers een eerste kans en het was meteen raak. Samatta tikte de 0-1 voorbij Köteles tegen de netten. Voor rust volgden nog drie kansen met telkens Myny die betrokken was. Tweemaal bediende hij Seck met de bijna perfecte voorzet, maar de boomlange captain kon niet afwerken. De derde kans was een lage schuiver die in de handen van Bizot verdween. Vlak voor rust deed Samatta met een tweede treffer geel-blauw met kopzorgen de kleedkamer intrekken.

Na de koffie verving François Marquet de ongelukkige Nana Opoku Ampomah, maar ook hij kon geen schwung in de partij brengen. Tien minuten voor tijd maakte Ndidi nog de 0-3. De eertreffer viel nog via Zinho Gano die vijf minuten eerder Ronnie Schwartz kwam vervangen. Waasland-Beveren is na deze partij uitgebekerd en moet nu vooruitkijken naar de wedstrijd van komende zaterdag in het Regenboogstadion.