Go back

W-B verliest matige partij van efficiënt KAA Gent

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren verloor deze avond met 2-0 op het veld van KAA Gent. W-B kon een aantal keer dreigen, maar stuitte op een efficiënte thuisploeg. Toch is het terugkijken op een matige partij van beide elftallen.

Zwakke start van beide ploegen. De eerste twintig minuten leverden geen enkel uitgespeelde kans op. De eerste uitgespeelde aanval leverde echter meteen een doelpunt op voor de thuisploeg. Een voorzet van Renato Neto werd door Jeremy Perbet tegen de doelpaal gekopt. Brecht Dejaegere was goed gevolgd en trapte het leer tegen de netten: 1-0.  Op het halfuur reageerde geel-blauw met een poging tot lob van Siebe Schrijvers, maar meer dan verdienstelijk was het niet. Een minuutje later zette diezelfde Schrijvers zich door op links. Zijn voorzet werd geblokt en vloog tegen de paal, geen gelukje voor de Limburger dus. In diezelfde minuut kon ook Rudy Camacho naar doel koppen. Doelman Yannick Thoelen stond op de juiste plaats om te reageren en kon de bal in hoekschop duwen. Vijf minuten voor rust werd Kalifa Coulibaly nog door Perbet voor László Köteles gezet, maar Jens Cools was nog net op tijd terug om de spits af te stoppen. 1-0 was de ruststand.

W-B ving ook in de tweede helft de Buffalo’s goed op en probeerde te loeren op de counter. Dat lukte een aantal keer, maar de laatste pass ontbrak telkens. Op enkele kopballetjes en flauwe trappen na konden beide ploegen amper dreigen. In minuut 79 kwam de thuisploeg voor het eerst in de tweede helft nog eens voor het doel van Köteles en opnieuw weer raak. Coulibaly kopt de bal door richting de ingevallen Kenneth Saief en die maakte koelbloedig af. Zo verliest geel-blauw op het veld van een efficiënt KAA Gent na een matige partij van beide elftallen.

Opstelling KAA Gent: Thoelen, Coulibaly, Neto, Mitrovic, Schoofs, Dejaegere (63’ Saief), Asare, Nielsen, Perbet (76’ Esiti), Simon, Foket

Opstelling W-B: Köteles, Demir, De Schutter, Marquet (46’ Schwartz), Gano, Schrijvers, Michel (75’ Myny), Seck, Jans, Cools, Camacho