Go back

Waasland-Beveren – KRC Genk (30/11): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Onze Leeuwen spelen morgenavond de 1/8ste finales van de Croky Cup. Om 20.00 uur wordt de wedstrijd tegen KRC Genk afgetrapt. De scheidsrechter van dienst is Sebastien Delferière.

Waasland-Beveren ging op speeldag drie op bezoek bij KRC Genk. Het werd 2-2 in de Luminus Arena, doelpunten werden voor W-B gescoord door Ibrahima Seck en Jonathan Buatu Mananga. Nikolas Karelis scoorde nog voor rust de 1-2 en Laurent Jans werkte de gelijkmaker ongelukkig in eigen doel. Geel-blauw kon met een onverhoopt punt uit Limburg vertrekken, maar kon ook aanspraak maken op de driepunter. De laatste keer dat KRC Genk op de Freethiel kwam, wonnen zij met het kleinste verschil hier. Toen scoorde Yoni Buyens vijf minuten voor tijd vanop de stip.

Bij Waasland-Beveren ontbreekt enkel Floriano Vanzo door blessure. Zowel Laurent Jans als Jonathan Buatu zijn fit voor deze bekerwedstrijd, goed werk van de medische staf dus. Ibrahima Seck en Siebe Schrijvers hebben hun schorsingstijd volledig uitgezeten. We hoeven niet te benadrukken dat deze wedstrijd heel belangrijk is voor Schrijvers, maar uiteraard ook voor sluitstuk László Köteles.

Selectie: Demir, Moren, Buatu, Boljevic, Marquet, Gano, Schrijvers, Michel, Seck, Schwartz, Jans, Ampomah, Cools, Borry, Köteles, Van Dooren, Myny, Camacho, Janssens