Go back

Waasland-Beveren – KV Kortrijk (19/11): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren sluit de heenronde af met een thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk. De aftrap wordt morgenavond gegeven om 20.00 uur. De scheidsrechter die de wedstrijd in goede banen tracht te leiden is Dhr. Luc Wouters.

De partijen tussen Waasland-Beveren en KV Kortrijk staan altijd garant voor wat spanning. Het 5-0 verlies van vorig jaar in Play-off II laten we wel even buiten beschouwing. Vorig jaar kwam KV Kortrijk tweemaal langs op de Freethiel. In de reguliere competitie wonnen onze Leeuwen met 2-1 van de West-Vlamingen, doelpunten werden gescoord door Zinho Gano en Renaud Emond. Rolland scoorde tegen voor KVK. In de play-offs kwamen de Kerels hier winnen met 2-3. Voor geel-blauw scoorden toen Maximiliano Caufriez en Hugo Sousa. Ook in het seizoen 2014-2015 hield W-B de punten thuis tegen Kortrijk, toen werd met 1-0 gewonnen. Hopelijk kunnen onze Leeuwen die lijn doortrekken.

Nieuwbakken trainer Cedomir Janevski kan niet rekenen op Floriano Vanzo, Laurent Jans en Merveille Goblet voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk Vanzo en Jans zijn geblesseerd, Goblet daarentegen is geschorst. De doelman kreeg een rode kaart onder de neus geduwd in een wedstrijd van de beloften.

Selectie W-B: Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Boljevic, Marquet, Gano, Schrijvers, Cerigioni, Michel, Seck, Opoku, Caufriez, Cools, Borry, Köteles, Myny, Camacho, Janssens