Go back

Waasland-Beveren – Sporting Charleroi (26/11): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren ontvangt zaterdagavond Sporting Charleroi. Het is de eerste wedstrijd van de terugronde in de Jupiler Pro League. De wedstrijd wordt om 18.00 uur op gang gefloten door Bram Van Driessche.

We spoelen de tijd even terug naar eind februari. Op de laatste dag van die maand stond speeldag 28 op het programma. Onze Leeuwen trokken naar Stade du Pays voor een confrontatie met de Zebra’s, sloten die wedstrijd winnend af en waren mathematisch zeker van een verlengd verblijf op het hoogste niveau in België. Waasland-Beveren speelde dit seizoen op de openingsspeeldag op het veld van Charleroi, maar verloor met het kleinste verschil. Ook dat herinnert iedereen met een geel-blauw hart zich nog, want erg verdiend kon je die overwinning niet noemen. W-B speelde een heel verdienstelijke partij, maar verzuimde om te scoren.

Weetje: Waasland-Beveren kon in eerste klasse thuis nog niet winnen van de Zebra’s. In tweede klasse lukt dat wel, op 10 september 2011. Geel-blauw zal er alles aan doen om ook van die statistiek komaf te maken.

Coach Cedomir Janevski moet wat puzzelen op speeldag zestien. Siebe Schrijvers is geelgeschorst na z’n vijfde gele karton van het seizoen. Ibrahima Seck moet ook een week op het strafbankje zitten na zijn twee gele kaarten in de partij tegen KV Kortrijk. Laurent Jans werkt verder aan zijn terugkeer, maar is nog niet wedstrijdfit voor zaterdag.

Selectie W-B: Köteles, Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Boljevic, Marquet, Gano, Cerigioni, Michel, Goblet, Schwartz, Dhondt, Opoku, Caufriez, Cools, Borry, Köteles, Myny, Camacho, Janssens