Go back

Freethielnieuws (5/12): Jonge Leeuwen spelen vanavond in Beveren | blessurenieuws

tekst: Martijn De Jonge | foto: Kevin Reyns

Onze Jonge Leeuwen spelen vanavond om 19.30 uur tegen KVC Westerlo. De Kempenaren zijn voorlopig hekkensluiter met acht punten, Waasland-Beveren bekleedt de dertiende positie met veertien punten. W-B staat op drie punten van de achtste plaats die recht geeft op een plaatsje bij groep A na Nieuwjaar. Een driepunter tegen Westerlo is een must als onze beloften in die groep willen terechtkomen. Uitzonderlijk zal de wedstrijd plaatsvinden op het kunstgrasveld aan de Freethiel in plaats van in het Puyenbekestadion. Supporters zijn zeker welkom om de wedstrijd bij te wonen. Van de A-kern sluiten Jonathan Buatu, Nicolas Orye, Alessandro Cerigioni, Nana Opoku Ampomah, Gilles Van Remoortere, Maxim Nys, Senne Van Dooren, Kjetil Borry, Mathias Janssens aan.

Vandaag genieten de spelers die vanavond niet in actie komen van een vrije dag. Morgen wordt er weer hard labeur geleverd met het oog op de thuiswedstrijd tegen KRC Genk van komende zondag, aftrap om 20.00 uur. François Marquet sluit morgen terug aan met de groep, László Köteles sluit ook deze week aan en is bijna hersteld van zijn contractuur aan de hamstrings. Ronnie Schwartz heeft een scheurtje aan de hamstrings en is nog een paar weken onbeschikbaar. Aleksandar Boljevic heeft een zware enkeldistorsie, dat bevestigt de MRI-scan. Morgen volgt er nog een consultatie bij de dokter en volgt meer info.