Go back

Freethielnieuws (6/12): Jonge Leeuwen spelen gelijk | blessurenieuws

tekst: Martijn De Jonge | foto: Kevin Reyns

Onze Jonge Leeuwen speelden gisteravond 0-0 gelijk tegen KVC Westerlo. Het was een teleurstellend resultaat na een slappe vertoning van beide ploegen. W-B begon goed met in het eerste kwartier twee goede acties van Maxim Nys. Zijn voorzetten waren richting Nicolas Orye en Alessandro Cerigioni, maar die konden er telkens net niet bij. Na twintig minuten verstuurde Nana Opoku Ampomah een diepsteekpass richting Cerigioni, maar doelman Van Hout kwam gepast uit. Voorbij het halfuur kreeg Niels Verheyden een schietkans na een goede actie van de tandem Ampomah – Orye, maar de jongeling besloot op Van Hout. Op wat voorzetten en ongevaarlijke acties na, gebeurde er niets meer voor de koffie.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, maar met een iets actiever Westerlo. Gilles Van Remoortere probeerde het tweemaal vanop afstand. Eenmaal was zijn schot een koud kunstje voor Van Hout, de tweede maal zoefde zijn knal net naast de kruising. Van Hout was geklopt. Bijna kreeg W-B nog het deksel op de neus, want twintig minuten voor tijd moest kapitein Senne Van Dooren alles uit de kast halen om een doelpunt te verminderen. De verdediger tackelde in extremis de bal uit de voeten van de Westelse aanvaller. Zo bleef de brilscore negentig minuten op het bord.

Twee afwezigen vandaag op de training. Zowel Niels De Schutter als Maximiliano Caufriez konden vandaag niet meetrainen. Beiden zijn aan hun bed gekluisterd door ziekte. François Marquet en László Köteles hebben vandaag opnieuw meegetraind met de groep. Ook Aaron Dhondt trainde weer mee na een ziek weekend. Aleksandar Boljevic zal na de winterstop opnieuw fit zijn.