Go back

KV Mechelen – Waasland-Beveren (17/12): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Het AFAS Stadion is het decor voor de wedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren. De aftrap tussen onze Leeuwen en de Kakkers is om 20.00 uur. De scheidsrechter van dienst is Joeri Van De Velde.

KV Mechelen kwam op speeldag vier al langs op de Freethiel. De wedstrijd eindigde toen onbeslist na een 2-2 gelijkspel. Dat was een ongelooflijk zuur resultaat voor W-B nadat er een dubbele voorsprong uit handen werd gegeven. Siebe Schrijvers, met een parel van een vrije trap, en Ibrahima Seck scoorden toen de doelpunten voor geel-blauw. Aleksandar Bjelica en Nicolas Verdier scoorden voor KV Mechelen, die laatste scoorde trouwens in blessuretijd. Voor Schrijvers was het toen zijn eerste van het seizoen, hij leverde toen ook de assist af voor onze kapitein. Schrijvers gaat dit weekend ongetwijfeld op zoek naar zijn zesde treffer dit seizoen.

Waasland-Beveren won nog niet veel Achter de Kazerne. Het is van 24 november 2012 geleden dat geel-blauw de driepunter meenam uit Mechelen. In 2013 werd de laatste overwinning gehaald tegen KV Mechelen, dat was toen dus op de Freethiel. Sindsdien werd er vijf keer gelijkgespeeld en zes keer verloren. Hoog tijd voor weer met een overwinning aan te knopen.

Op de langdurig geblesseerden na, kan Cedomir Janevski op een fitte kern rekenen.

Selectie: Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Marquet, Gano, Schrijvers, Cerigioni, Michel, Seck, Goblet, Jans, Ampomah, Cools, Borry, Köteles, Nys, Myny, Camacho, Janssens