Go back

Sporting Lokeren – Waasland-Beveren (26/12): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt morgen, op tweede kerstdag dus, naar het Daknamstadion voor de wedstrijd tegen Sporting Lokeren. Veel introductie hoeft die partij niet want het is een wedstrijd die voor de meeste supporters wel héél belangrijk is. De strijd om het Waasland wordt in goede banen geleden door Christof Dierick en wordt afgetrapt om 14.30 uur.

El Wasico, zoals de partij tussen beide elftallen wel wordt genoemd, zal op veel belangstelling kunnen rekenen. Zo verscheen reeds in de pers dat de thuisploeg 9.950 tickets verkocht voor deze partij. Ook zo’n 1100 geel-blauwe supporters zullen de verplaatsing naar Daknam maken, die steun is fantastisch. In de heenronde, op 24 september, speelden W-B en Lokeren 1-1 gelijk op de Freethiel. Het was een resultaat met een dubbel gevoel voor onze Leeuwen. Geel-blauw was over de hele partij gezien de betere ploeg, maar kon pas enkele minuten voor tijd langszij komen via een strafschop. Uiteindelijk was het dus toch opgelucht ademhalen dat er een punt werd thuis gehouden. Siebe Schrijvers trapte de gelijkmaker binnen vanop elf meter.

Vorig jaar bouwde geel-blauw een geweldig feestje op Daknam. Waasland-Beveren ging voor het eerst winnen op Daknam. Doelpunten werden toen gescoord door Renaud Emond en Steeven Langil. De sfeer achteraf was gewoon geweldig. De terugmatch, eveneens op tweede kerstdag, was minder positief. W-B trokt met een dubbele voorsprong de rust in, maar gaf na de koffie nog drie doelpunten weg. Op die manier gingen de bezoekers in extremis aan de haal met de drie punten. De winnaar van de partij van morgen behaalt vier op zes en mag zich kronen tot dé ploeg van het Waasland. De opdracht is duidelijk voor W-B!

Cedomir Janevski heeft geen nieuwe blessures op te vangen en kan dus op dezelfde kern rekenen die vorige week de drie punten thuis hielden tegen STVV.

Selectie: Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Marquet, Gano, Schrijvers, Cerigioni, Michel, Seck, Goblet, Dhondt, Jans, Ampomah, Cools, Köteles, Van Remoortere, Myny, Camacho, Janssens