Go back

W-B haalt verdiend punt in Waregem

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft een punt meegenomen uit het Regenboogstadion na een 1-1 gelijkspel tegen Zulte Waregem. Geel-blauw kwam na drie minuten al op achterstand na een mooi uitspeelde aanval van de thuisploeg, maar Zinho Gano maakte voor de pauze al gelijk.

De wedstrijd begon dramatisch voor W-B. Na amper drie minuten waren onze Leeuwen al op achtervolgen aangewezen na een doelpunt van Mbaye Leye. De kapitein van Zulte Waregem rondde een knap opgezette aanval af. Wat volgde was een kat-en-muisspelletje, want Zulte Waregem speelde heel bevrijd en fris voetbal. Na een kwartier herstelde W-B echter het evenwicht en knokte zich in de wedstrijd. Net na het halfuur bracht Gano de stand weer in evenwicht, hij strafte een fout van Bossut en zijn defensie af. 1-1 was de ruststand.

Na de koffie zagen we een hongerig W-B met mooie combinaties, maar zonder grote kansen. Enkel een kopbal van Gano die net over ging was dicht bij een doelpunt. De thuisploeg kon niet meer dreigen, maar drukte wel de laatste tien minuten. Kansen volgden echter niet meer, doelpunten dus ook niet. Waasland-Beveren haalt zo verdiend een punt bij Essevee.