Go back

Waasland-Beveren – STVV (20/12): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren speelt morgenavond tegen STVV de laatste thuiswedstrijd van 2016. De aftrap wordt gegeven om 20.30 uur. Jonathan Lardot is de scheidsrechter die aangeduid is om de partij in goede banen te leiden.

Waasland-Beveren trok op speeldag zeven naar Stayen, maar ging jammerlijk de boot in met 4-1. Na amper acht minuten bracht Zinho Gano geel-blauw nochtans op voorsprong. De 0-1 bleef ook tot aan de rust op het bord. De tweede helft was dramatisch van W-B en de thuisploeg boog in nog geen tien minuten de stand om naar 2-1. In blessuretijd vielen nog twee goals en werd het resultaat een pak erger dan W-B eigenlijk verdiende.

Vorig jaar kwam Sint-Truiden met 2-1 verliezen op de Freethiel, ook toen pikte Zinho Gano zijn doelpuntje mee. Op Stayen won Waasland-Beveren toen ook, 1-3 werd het toen. Onze nummer negen zette het tweede doelpunt achter zijn naam, Olivier Myny scoorde de verlossende derde treffer. Zes op zes kan W-B nu niet meer halen tegen de Limburgers, drie op zes moet echter wel het doel zijn van morgenavond. Gano scoorde tot nog toe in elke ontmoeting in de competitie tussen W-B en STVV, hopelijk kan hij dat morgen bevestigen.

Cedomir Janevski kan op een volledig fitte kern rekenen, op de langdurig geblesseerden na. Vergeleken met de wedstrijd tegen KV Mechelen, komt Valtteri Moren dus terug in de selectie van de oefenmeester.

Selectie: Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Marquet, Gano, Schrijvers, Cerigioni, Michel, Seck, Goblet, Dhondt, Jans, Ampomah, Cools, Köteles, Van Remoortere, Myny, Camacho, Janssens