Go back

Waasland-Beveren verliest met 2-0 van KV Mechelen

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Onze Leeuwen begonnen heel vurig aan de partij. Al in de tweede speelminuut konden we de eerste kans voor geel-blauw noteren. Siebe Schrijvers kwam in balbezit en krulde de bal van een vijftal meter buiten het strafschopgebied naar de verste hoek. Colin Coosemans bracht echter gepast redding, weliswaar met de nodige moeite. Op een eerste kans van de thuisploeg was het wachten tot na het kwartier. De geel-blauwe defensie liet Nicolas Verdier even los en die kon de voorzet van Nils Schouterden net niet in doel verlengen. László Köteles zag de bal net naast z’n kooi vliegen. Op het halfuur plukte Schrijvers een pass van Laurent Jans geweldig uit de lucht. Coosemans bracht gepast redding op de inzet van onze nummer tien. Twee minuten later was het de beurt aan Zinho Gano om richting doel te gaan. Coosemans verhinderde echter de schietkans voor Gano en kwam attent uit. Nog geen minuut later was er kans nummer twee voor Mechelen. Tim Matthys kapte Köteles uit en had de bal maar binnen te leggen. De winger slaagde erin de bal nog over het doel te lepelen, een gigantische misser. In minuut 35 was het wel raak voor de thuisploeg, tegen de gang van het spel in. Schouterden kon op Köteles af, maar ons sluitstuk redde de meubelen. In de herneming vond diezelfde Schouterden wel de netten, door de benen van Jans. Zuur, een ander woord is er niet voor. Geel-blauw reageerde gepast en dwong voor rust nog twee kansen af, tweemaal stond Gano aan het kanon. Eerst kopte hij een vrije trap van Schrijvers tegen de netten, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Op slag van rust kapte hij zich vrij en krulde hij de bal op de dwarsligger. Pech voor onze boomlange spits en heel Waasland-Beveren, 1-0 was de ruststand.

Na de koffie werd François Marquet in de ploeg gedropt. Hij moest voor meer aanvallende impulsen zorgen. Jens Cools bleef achter in de kleedkamer. Geel-blauw ging gewoon op het elan van voor de rust verder en was de betere ploeg. Grote kansen waren er echter niet in het eerste kwartier van de tweede helft. In minuut 69 verlengde Julian Michel een voorzet van Jans over Coosemans. De bal vloog (alweer!) tegen de dwarsligger. Pech voor Waasland-Beveren, opnieuw. Ampomah werd nog op het veld gebracht in de plaats van Olivier Myny, maar hij kon zich nooit echt doorzetten. In blessuretijd maakte Glenn Claes er nog 2-0 van met een schicht die via de lat in doel belandde. Een zure, onnodige nederlaag voor geel-blauw. Dinsdag staat er weer een belangrijke partij op het programma.