Go back

Zulte Waregem – Waasland-Beveren (3/12): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Zulte Waregem is de tegenstander van Waasland-Beveren op speeldag zeventien. Onze Leeuwen trekken zaterdagavond naar het Regenboogstadion in Waregem. De aftrap wordt gegeven om 20.00, Nathan Verboomen is scheidsrechter.

Waasland-Beveren staat voor een belangrijke decembermaand. Voor de winterbreak zijn er namelijk nog vijf wedstrijden. Een bezoek naar het stadion van leider Zulte Waregem is de eerste wedstrijd van die maand. Vorig seizoen verloor Waasland-Beveren met 2-1 in het Regenboogstadion, maar hield wel de driepunter thuis op de Freethiel (ook 2-1). Op speeldag twee van dit seizoen kwam Essevee met 0-2 winnen op de Freethiel na een zwakke partij van onze Leeuwen. De doelpunten werden toen gescoord door Lepoint en Kaya. Het is van 13 september 2014 geleden dat geel-blauw ging winnen aan de Gaverbeek. Toen won W-B met zware 1-4 cijfers. Onder andere Amido Baldé scoorde toen, weet je nog?

Cedomir Janevski kan niet rekenen op François Marquet, Aleksandar Boljevic en Ronnie Schwartz door blessures. Aaron Dhondt moest de training vroegtijdig staken door ziekte.