Go back

Club Brugge – Waasland-Beveren (25/01/2017): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt op woensdagavond naar het Jan Breydelstadion van landskampioen Club Brugge. De partij wordt afgetrapt om 20.30 uur onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche.

Club Brugge kwam in de heenronde op speeldag zes naar de Freethiel. Waasland-Beveren won die partij met 1-0 na een doelpunt van Siebe Schrijvers. Een quasi volle Freethiel zag hoe onze Leeuwen negentig minuten heel hard streden en uiteindelijk loon naar werken kregen. Vorig seizoen was het bezoek naar Brugge een bittere pil om te slikken na een 5-1 nederlaag voor onze jongens. Het is geleden van 26 december 2013 dat geel-blauw ging winnen in Brugge, toen werd het 1-2.

Cedomir Janevski kan in vergelijking met zaterdag op nagenoeg dezelfde kern rekenen. Enkel Cherif Ndiaye valt ook uit de kern door een enkelblessure. Voor Niels De Schutter en Olivier Myny komt morgen nog te vroeg, maar die hopen voor zaterdag weer aan te sluiten in de kern. Voor de andere geblesseerden komt ook zaterdag te vroeg. Steeven Langil zit wel meteen in de selectie, maar het is afwachten of hij op tijd speelgerechtigd geraakt.

Selectie: Köteles, Goblet, Janssens, Camacho, Demir, Moren, Buatu, Jans, Caufriez, Marquet, Seck, Cools, Boljevic, Van Remoortere, Gano, Dhondt, Schwartz, Langil, Ampomah, Cerigioni