Go back

Freethielnieuws (31/01): Jonge Leeuwen winnen vlot van Zulte Waregem | trainingsnieuws

tekst: Martijn De Jonge | foto: Kevin Reyns

Waasland-Beveren heeft gisteravond met 6-3 gewonnen van Zulte Waregem. Aaron Dhondt kroonde zichzelf tot matchwinnaar met drie treffers. De eerste helft werd volledig gedomineerd door geel-blauw, maar een doelpunt liet toch wat op zich wachten. De vele kansen konden niet verzilverd worden, integendeel. In minuut 25 kwamen de bezoekers op voorsprong na een strafschop. Cherif Ndiaye kon vijf minuten later al de bordjes weer in evenwicht brengen. Één minuut na de gelijkmaker, kwamen onze Jonge Leeuwen zelfs al op voorsprong. Mathias Janssens zette een snelle counter op gang door Ndiaye aan te spelen, die speelde op zijn beurt Dhondt aan en die tikte rustig binnen naast de doelman. 2-1 was de verdiende ruststand.

Na vijf minuten in de tweede helft kwamen de bezoekers weer langszij, opnieuw via een penalty. Op het uur kon Kjetil Borry de vrije trap van Gilles Van Remoortere in doel verlengen en geel-blauw weer op voorsprong brengen. Met nog een kwartier op de klok kreeg ook W-B een strafschop, Dhondt mocht zijn tweede van de avond zo tegen de netten knallen. Tien minuten voor tijd maakten de West-Vlamingen het nog spannend met de 4-3. Opnieuw één minuut later maakte Dhondt de match dood met z’n derde treffer. Vlak voor tijd diepte Nana Opoku Ampomah de score nog uit en legde de 6-3 eindstand vast. Een mooie opsteker voor onze Jonge Leeuwen die zo de eerste zege van 2017 pakten.

Opstelling: Janssens, De Bauw (45′ Liessens), Ndiaye (60′ Verschaeren), Schwartz (70′ Keisers), Dhondt, Ampomah, Caufriez (60′ De Malsche), Borry, Nys, Ponnet, Van Remoortere

Vandaag stond er voor onze A-kern een dubbele trainingssessie op het programma. In de voormiddag stond er een training op het oefenveld op het programma, in de namiddag werd er indoor aan krachttraining gedaan. Valtteri Moren en Julian Michel trainden apart op het terrein. Een mooie opsteker voor Michel die zelfs al wat oefeningen met bal deed. Het was eveneens de eerste training van Ibrahima Conté in geel-blauwe kleuren. Olivier Myny trainde vandaag ook opnieuw mee met de groep en lijkt verlost van zijn vervelende enkelblessure. Alessandro Cerigioni verscheen vandaag niet op training om privéredenen. Na de middag mochten de spelers die gisteravond in actie kwamen, genieten van een vrije namiddag.