Go back

Ibrahima Conté komt W-B versterken

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Ibrahima Conté (°03/04/1991) komt de aanval van Waasland-Beveren versterken. De aanvallende middenvelder komt over van KV Oostende tot het einde van het seizoen. Conté kwam dit seizoen in acht wedstrijden in actie en vond daarbij één keer de weg naar doel.

Ibrahima Conté begon zijn professionele voetbalcarrière in 2009 bij KAA Gent. In 2010 won hij met de Buffalo’s de Beker van België. In januari 2013 vertrok hij naar het Regenboogstadion van Zulte Waregem. Hij was één van de pionnen in het fabelachtige seizoen van Zulte Waregem, waarbij ze uiteindelijk tweede in de stand eindigden. Hij speelde ook mee in de voorrondes van de Champions League. Door zijn sterke prestaties kreeg hij ook een transfer naar RSC Anderlecht, daar kreeg hij echter niet de kansen waar hij op hoopte. In 2016 trok hij naar KV Oostende, maar hij past momenteel niet in de plannen van coach Yves Vanderhaeghe. Conté kwam ook al 35 keer uit voor Guinee.

Zijn sterke punten zijn zijn snelheid en technisch vermogen. Conté is fit en dus een directe versterking voor Waasland-Beveren. De aanvaller zal morgen aansluiten bij de groep en deelnemen aan de training.