Go back

Siebe Schrijvers keert terug naar KRC Genk

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Siebe Schrijvers keert na vandaag terug naar moederclub KRC Genk. Door een clausule in het huurcontract van de aanvaller is dat ook mogelijk. Voorzitter Dirk Huyck onderhandelde stevig in de zomerperiode om de Limburger terug in geel-blauwe kleuren te zien spelen, maar die clausule was één van de voorwaarden. In die clausule stond opgenomen dat indien Genk in gelijkaardige posities twee geblesseerde spelers had, Schrijvers kon teruggeroepen worden indien de speler zelf akkoord ging. De nummer tien ging ook akkoord met de vraag van Genk en keert dus terug. Waasland-Beveren ontvangt hiervoor wel een financiële compensatie, maar laat het duidelijk zijn dat die helemaal niet prioritair is. Het liefste zagen wij onze nummer tien nog tot het einde van het seizoen in een geel-blauw shirt.

Onze club staat erop om Siebe Schrijvers te bedanken voor alle mooie momenten die hij, samen met de rest van het team, aan ons en onze supporters heeft geschonken. We wensen hem dan ook heel veel geluk toe in zijn nieuwe uitdaging. Dat Siebe ook heel graag in het Waasland vertoefde, blijkt uit de boodschap die hij nog had voor de supporters:

Beste supporters,

Na een heel mooi jaar in Waasland-Beveren heb ik besloten om terug naar Genk te keren om de concurrentie aan te gaan en me verder te ontwikkelen. Bij dezen wil ik heel de club Waasland-Beveren bedanken voor alle inspanningen en kansen die ze mij hebben gegeven. Heb bij deze club een heel goed gevoel over gehouden, daarom ook dat ik tot tweemaal toe voor een avontuur op de Freethiel heb gekozen. Ook de spelersgroep, bestuur, technische en medische staf, materiaalmannen, etc. wil ik bedanken voor de leuke tijd en alle goede zorgen. Ook jullie, supporters, waren fantastisch. De steun die ik van jullie kreeg, gaf me wekelijks kippenvel en zorgde ervoor dat ik me elke wedstrijd 200% kon geven. Deze foto is ook een bewijs voor het gevoel dat jullie mij gaven. Maar zoals jullie weten ben ik iemand met ambities en heb ik deze keuze met mijn hart gemaakt. Hoop dan ook dat jullie mijn keuze kunnen begrijpen. Ik wens iedereen in Waasland-Beveren het beste, dat al jullie ambities voor dit seizoen behaald kunnen worden. Elke wedstrijd zal ik duimen voor een positief resultaat. Nogmaals bedankt aan alle leeuwen, ik zal het jaar 2016 met alle mooie momenten nooit vergeten!

wbeveren-kortrijk19112016-60